Благотворителна акция на възпитаниците на Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“

  • 0
  • 130 преглеждания

На Разпети петък по традиция малчуганите от Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“ – Златица бяха изпълнили пъстра сергия с ръчно изработени предмети за най-светлия пролетен християнски празник Великден. Малките палавници от група „Пчеличка“ (четвърта група) с ръководителки Верка Стойчева и Боряна Николова чевръсто обслужваха многобройните си клиенти, които с радост оставяха пари в касичката и взимаха чудесни вещи за спомен.

Щандът беше препълнен от стока – шарени яйчица, красиви чашки, купички, накити, украшения, съдчета и др. Двете преподавателки споделиха, че събраните пари ще бъдат използвани за закупуване на костюми на децата, с които да участват в извънурочните дейности. Те разказаха, че в изготвянето на предметите са се включили всички възпитаници на детското заведение, както и техните родители. Гражданите се трупаха пред примамливия щанд и с гордост хвалеха децата за труда, които са положили.

Като цяло пазарът на глинени съдове и предмети в Златица не беше голям, но имаше за всекиго по нещо и никой от купувачите не си тръгна за доба, без керамичен сувенир или полезен за домакинството предмет.

Горски пожар помрачи Седмицата на гората
Prev Post Горски пожар помрачи Седмицата на гората
ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  Посадиха амброво дърво
Next Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Посадиха амброво дърво
Related Posts

Leave a Comment: