БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ КОЛЕДЕН БАЛ НА РОТАРИ КЛУБ – ПИРДОП

  • 0
  • 54 преглеждания

Събра 5424 лв. в подкрепа на три каузи

На 10 декември в ресторант „Паскал” в град Пирдоп, за поредна година членовете на Ротари клуб – Пирдоп организираха традиционния Благотворителен коледен бал. Сред множеството официални гости и приятели на Ротари в града бяха членове от Ротари клуб – Панагюрище, Снежана Янева – президент на ИнерУйл клуб – Пирдоп, инж. Магдалена Иванова – кмет на община Златица, Николина Божкова и Теодора Петрова секретари на общинските администрации в Пирдоп и Златица, инж. София Торолова – Директор на Дирекция „Административни и туристически дейности” в рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед” – село Мирково, Ивайло Василев – представител на фирма „Асарел Медет” – град Панагюрище, инж. Любомир Гарчев – изпълнителен директор на „Ди Би Карго България”. Водещ на вечерта беше Йорданка Гарчева.

В самото начало на официалната част от програмата, тя призова с едноминутно мълчание да бъде почетена паметта на загиналите при експлозията в село Хитрово. След това прозвучаха химните на Република България и на Ротари.

Приветствие към членовете, приятелите и гостите на Ротари клуб – Пирдоп, поднесе президентът г Иван Нешков. Традиция е в навечерието на Рождество Христово – Коледа, като особено успешна дейност на клуба да се провежда тържествен бал, чрез които се следва безрезервно мисията на Ротари – да се помагаме на хора и институции за реализацията на различни благородни инициативи, каза той. Макар и случайно благотворителният коледен бал на Ротари клуб – Пирдоп съвпада с неговото отбелязване в цял свят, подчерта г-н Нешков. „На този ден хората по света се учат да бъдат добри и да вярват, че с добрите си дела светът ще стане по-приятно място за живеене. Когато изпълниш живота на другите със светлина, не може да не бъдеш озарен и ти!“, заяви президентът на клуба и пожела на всички приятни и благословени празнични дни и събития.

Йорданка Гарчева припомни на присъстващите идеята на бала и целите, които членовете на Ротари клуб – Пирдоп следват. Приветствие към домакините, отправи и инж. София Торолова, която от името на ръководството на „Елаците-Мед” АД поднесе поздравителен адрес. Тя приветства инициативата на ротарианците от Средногорието – малцина са тези, които протягат ръка на деца и хора в нужда, каза инж. Торолова.

На благотворителния бал художникът Христо Тренев предлагаше на присъстващите да им направи шарж или карикатура, като всяка една от тях струваше по 30 лв. Събраните средства бяха дарени за каузите на бала на Ротари клуб – Пирдоп. Първата от тях бе за проектиране и възстановяване на чешма и създаване на кът за отдих към нея в местността „Граматник”, намираща се между град Пирдоп и село Душанци.

Членовете на Интеракт клуб – Пирдоп бяха подготвили томбола с билети за гостите на бала, средства от която бяха за пострадалите от експлозията в село Хитрово.

Празничната програма на предколедното тържество на ротарианците започна с изпълнения на певицата Владислава. Изяви имаха и дамите от Клуб за народни хора „Чавдар” към Народно читалище „Надежда” в селото, с хореограф Камелия Иванова. С тях пристигна и Дядо Коледа, придружаван от Снежанка и джуджета. Добрият старец отправи пожелания към гостите на бала, а след това раздаде по борово клонче с късметче на всеки един гост на вечерта. Дамите от клуба представиха народни хора от почти всички фолклорни области в България. Те бяха специално поканени за вечерта, тъй като и президентът на Ротари клуб – Пирдоп Иван Нешков е от село Чавдар. Той благодари на членовете на танцовата формация, след което беше разиграна и томболата. Първата награда от нея беше картина на Мария Магдалена,  предоставена от ИнерУил клуб – Пирдоп и се падна на щастливото число № 7, закупено от една от изпълнителките от село Чавдар – Александрина Филипова. Втората награда - № 8 отиде при нейна колежка от състава – Христина Сеизова, а съвсем случайно третата беше спечелена от президента Иван Нешков.

От коледния благотворителен бал на Ротари клуб – Пирдоп бяха събрани 5424 лв., които ще бъдат разпределени за три каузи. С 1314 лв. ще бъдат  подпомогнати родителите на Димитър Табаков от град Пирдоп. 730 лв. ще бъдат преведени за пострадалите в село Хитрово, събрани от томболата. За възстановяването на чешмата „Граматник“ бяха събрани 3380 лв. Средства за нея са предоставили и фирмите „Ди Би Карго България” – 500 лв., „Рос Ив Инженеринг” – 200 лв., Ротари клуб – Карлово – 200 лв., „Ира 2004” – 200 лв., „Транс Билд” от Пирдоп  – 120 лв., ЕТ „Дончо Павлов – Тони” от Златица – 120 лв. и „Ник по трейд” – 60 лв. С финансови средства ще бъде подпомогната каузата за възстановяването на чешмата и от „Елаците Мед”, обяви инж. София Торолова. От продадените куверти за бала събраната сума е в размер на 1980 лв.

ОТБОРЪТ НА РПУ – ПИРДОП  Трети в областта сред служителите на МВР
Prev Post ОТБОРЪТ НА РПУ – ПИРДОП Трети в областта сред служителите на МВР
МИВАКО КИБАЯШИ – АТАШЕ ПО КУЛТУРАТА НА ЯПОНИЯ У НАС
Next Post МИВАКО КИБАЯШИ – АТАШЕ ПО КУЛТУРАТА НА ЯПОНИЯ У НАС
Related Posts

Leave a Comment: