ЧАВДАРСКИ УЧЕНИЦИ С отличия от Министерството на туризма

  • 0
  • 96 преглеждания

Трима ученика от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Чавдар бяха отличени в националния конкурс на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България”. Това са Александра Анева, Паулина Станкева и Мартин Митев. Официалната церемония по награждаването им се е състояла на 22 февруари в сградата на Античен културно-комуникативен комплекс „Сердика“ в София.

Министърът на туризма Николина Ангелкова е връчила отличията за рисунка, посветена на темата на конкурса. Надпреварата за наградите е била изключително оспорвана, е казала министър Ангелкова на самото събитие, съобщава сайтът на държавното ведомство в Интернет. Изпратени са били  повече от 250 рисунки и всички творби са били оценявани от жури, както и публикувани на официалната страница на Министерството на туризма във Фейсбук, където се е състояло и електронно гласуване.

Част от  ЕДЕН мрежата на България са 17 градове и села от цялата страна – Ямбол, Драгоман, Ардино, Чавдар, Мездра, Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали. Идеята на конкурса е през погледа на детските очи да може по интересен начин да се покажат как изглеждат туристическите дестинации в България и да бъдат представени на български и чуждестранни туристи.

Министър Ангелкова е открила и изложба от 60 пана с детските творби. Рисунките са получилите най-много харесвания във Фейсбук страницата на министерството в периода на конкурса. Те ще бъдат представени и на други места в страната, като изложбата ще гостува и в Народното събрание по повод 140 години парламентаризъм. Предвижда се детските картини да бъдат изложени и на летище „София”.

Министерството на туризма обяви втория конкурс за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България“ по случай 27 септември миналата година – Световния ден на туризма. Инициативата е по проекта „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България – III издание“, финансиран по програма COSME 2014 -2020 г. на ЕС. Крайният срок бе а крайният срок за участие в него беше 27 ноември включително. В него можеха да вземат участие деца на възраст между 7 и 14 години.

Рисунките трябваше да представят детското виждане на забележителностите и атракциите, намиращи се на територията на ЕДЕН дестинацията, която се представя – природни, културни, исторически обекти, обичаи, бит, събития, фестивали и др. Това ще помогне и да се популяризират малко познатите туристически дестинации и нетрадиционните форми на туризъм, които биха впечатлили българските и чуждестранните туристи.

Жители на Средногорието се поклониха пред паметта на Апостола
Prev Post Жители на Средногорието се поклониха пред паметта на Апостола
КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ И РИСУНКА В ЗЛАТИЦА  За 146 години от гибелта на Васил Левски
Next Post КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ И РИСУНКА В ЗЛАТИЦА За 146 години от гибелта на Васил Левски
Related Posts

Leave a Comment: