Честване 95-я Ден на детето с „Аурубис България“

  • 0
  • 117 преглеждания

По случай Деня на детето „Аурубис България“ предостави на децата от Средногорието и техните родители възможност да се насладят на магията на театралното изкуство. От 9:00 до 22:00 часа на 1 юни в продължение на целия ден, чрез линк желаещите можеха да гледат на своите компютри или мобилни телефони пиесата за деца „Макс и Мориц“ на театър „Възраждане“. Продължителността на дигитализираната постановка бе 1 час.

Пиесата е подходяща за деца над 4 години и представя забавните и завладяващи пакости на едноименните герои на немския детски писател Вилхелм Буш Макс и Мориц. Кой не е чел и чувал за тях? – заявиха от отдел „Връзки с институциите“ на компанията.  Героите идват на бял свят преди 155 години, но продължават да владеят сърцата и умовете на децата и техните родители.

Тази година се отбелязват 95 години откакто в България е дадено началото на празненствата по случай Деня на детето. Това се случва през 1925 г. в Женева по време на Световната конференция по въпросите на детското здраве. Любопитното е, че през първите близо 25 години Ден на детето в страната ни е бил на 8 май. След 1949 г. за Международен ден за защита на децата е обявен 1 юни и така се празнува до днес.

Деня на детето е един от любимите празници не само на малчуганите, но и на техните близки. По това време учебната година за най-малките вече е приключила, за по-големите остават броени дни, което означава, че започват забавления, игри и пакости през безгрижните летни месеци.

Екипът на Аурубис България пожела на малчуганите от региона щастливо детство, изпълнено с много веселие и смях!

В КОПРИВЩИЦА  Изпратиха тържествено зрелостниците
Prev Post В КОПРИВЩИЦА Изпратиха тържествено зрелостниците
24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА, И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ
Next Post 24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА, И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ
Related Posts

Leave a Comment: