В КОПРИВЩИЦА Изпратиха тържествено зрелостниците

  • 0
  • 67 преглеждания

На 24 май  абитуриентите от СУ „Любен Каравелов“ се разделиха със своите учители и предадоха на наследниците си знамето на учебното заведение. На церемонията присъстваха директорът и помощник- директорът на копривщенската гимназия Пенка Кривиралчева и Теодора Цоловска, първата учителка на Випуск 2020 Спаска Лазарова, последният им класен ръководител Лалка Доросиева, класният ръководител на 11 клас Василена Керемидчиева със своите ученици, близки и приятели на завършващите дванадесетокласници.

От входната врата бе поставен червен килим, на който с бял люляк бе изписано „Випуск 2020“. От двете страни на пътеката бяха застанали абитуриентите. Под звуците на възрожденски марш бе посрещнато училищното знаме, носено от Антонио Азманов и асистирано от Гергана Тодорова и Иван Доганов. Тържеството бе открито от педагога Георги Доросиев. Директорът на училището Пенка Кривиралчева отбеляза, че 24 май е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа. Към абитуриентите г-жа Кривиралчева отправи пожеланието да следват смело пътя, който са избрали с вярата, че могат да се справят.

Класният им ръководител Лалка Доросиева се обърна към доскорошните си ученици да уважават себе си и своите приятели, да не забравят родния си град и където и да са, мислено да се връщат в гимназията, където една частица от тях ще остане завинаги и да постигнат мечтите си. Пожелания към зрелостниците от родителите отправи Павлина Азманова-Доганова.

Абитуриентът Иван Доганов благодари на ръководството на учебното заведение и педагогическия екип за положените майчински усилия да ги подготвят за предстоящия им живот. Той подчерта всички завършващи дванадесети клас са взели частица от своите учители, с която са сигурни, че ще станат добри, отговорни и зрели хора.

В поздравителния адрес на Дирекция на музеите към копривщенските учители се отправя признанието, че плодовете на тяхната работа дават стойност и надежда в бъднините на България, а завършващите средното си образование, бяха призовани от музейните работници да не забравят своите учители през целия си живот, техните житейски уроци и вярата, че  ще се справят с всички предизвикателства.

Последва предаване на училищното знаме, което бе прието  от Ани Стрелкова, Биляна Зайкова, Иван Воденичаров и Никола Тодоров. С балони в ръка абитуриентите се отправиха към паметника на Любен Каравелов - патрон на копривщенското училище, където направиха последните си  снимки, пуснаха балоните в лазурно синьото копривщенско небе и отброявайки от 1 до 12 се отправиха към паметника на Георги Бенковски.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  Специалисти отстраниха бързо водопроводна авария
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Специалисти отстраниха бързо водопроводна авария
Честване 95-я Ден на детето с „Аурубис България“
Next Post Честване 95-я Ден на детето с „Аурубис България“
Related Posts

Leave a Comment: