ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ПЕТРИЧ Подреди интересна изложба за Бабинден

  • 0
  • 126 преглеждания

На 21 януари – Денят на родилната помощ, служителите на читалище „Оборище“ в село Петрич подредиха тематична изложба, посветена на появата и отглеждането на децата.

Инициативата се организира за първи път и премина под надслова „За началото на живота“. На нея бяха показани грижливо съхранявани в домовете на петричани ръчно плетени детски пелени, повои и дрехи за новородени – елек, ританки, търлъчки и памучни камизолки. Имаше и вълнени цедилки, в които са носени бебетата на полето до средата на миналия век. Експонатите са непознати за новите поколения майки и татковци, които могат да се докоснат до тях в културната институция и да видят как бабите им, когато са били млади, са се грижили за своите наследници.

Предметите са предоставени от стари жени и членове на читалището в Кметство Петрич. Присъстващите на празника си припомниха за времето, когато са гледали своите деца и внуци. Посетители на изложбата изразиха своето удовлетворение и възхищение от труда на петричанки в миналото, подготвящи се за най-милото и свидното в своя живот – появата на нов член на семейството и благодариха за прекрасната идея на организаторите на проявата от читалище „Оборище“.

В ОБЩИНА ПИРДОП  Пристигнаха 900 компостера
Prev Post В ОБЩИНА ПИРДОП Пристигнаха 900 компостера
Next Post В ОБЩИНА ПИРДОП Шестдесет и пет родени деца през 2021 година
Related Posts