В ОБЩИНА ПИРДОП Шестдесет и пет родени деца през 2021 година

  • 0
  • 138 преглеждания


Поради обстановката в страната и наложените противоепидемични мерки, в община Пирдоп не се проведе традиционната среща на майки, сдобили се с рожби през миналата година на 21 януари – Деня на родилната помощ, познат още и като Бабинден. Вместо това бяха подготвени подаръци за всяко дете, което родителите му имаха възможност същия ден да получат от служители на общинската администрация.

През 2021 година са родени 65 деца, в това число и 7 в село Душанци, от които 37 момичета и 28 момчета. Има и една двойка близнаци. Най-рано тогава – още на 3 януари, се е появил в ръцете на хората, посрещащи новия живот, Цветан Георгиев Няголов. А последното новородено за 2021 г. е момиче – Дария Росенова Карамихова, зарадвала мама и татко на 29 декември. Община Пирдоп вече има и своя първи най-малък гражданин през новата 2022-ра година. На 2 януари е роден отново малък мъж – Здравко Светославов Савов.

От ОбА пожелават да се раждат повече деца и те да растат здрави и щастливи, да са гордост за своите родители и близки и да им носят много радости, топлина и веселие в семействата.

ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ПЕТРИЧ  Подреди интересна изложба за Бабинден
Prev Post ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ПЕТРИЧ Подреди интересна изложба за Бабинден
Шестнадесет бебета в града музей през 2021 година
Next Post Шестнадесет бебета в града музей през 2021 година
Related Posts