ВТОРОКЛАСНИКЪТ ЙОРДАН СТОЯНОВ ОТ ПИРДОП Продължава с отличните си постижения в математиката

  • 0
  • 108 преглеждания

Отлично се представи ученикът от втори клас на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ – Пирдоп Йордан Стоянов на проведените квалификации за участие във финала на Тайландската международна математическа олимпиада за ученици от 6 до 18 години „ТIMO 2019“. През месец ноември 2018 г. той завоюва златен медал и продължава с успешните си изяви, които записа като първокласник в този род състезания и през новата учебна година.

Състезанието за определяне на участниците в международната олимпиада е било 10 ноември 2018, каза за в. „Регион“ неговата майка Евгения. И Йордан е спечелил квалификационния кръг за участието си в Тайланд. Олимпиадата ще бъде през месец април т. г. До края на първия учебен срок второкласникът вече е спечелил три златни, два сребърни и два бронзови медала от различни състезания. Вторият му златен медал е от Коледното математическо състезание, на което е постигнал максимален резултат за страната. А третият – от международното състезание „Математика без граници“. Сребърните са от националното състезание „Хитър Петър“ и Софийския математически турнир. Бронзовите си отличия е завоювал на състезанието „Предизвикателство за второкласници“ и на Национален математически турнир „Иван Балабашев“.

Родителите на малкия Йордан – д-р Емил Стоянов и Евгения Илиева, благодарят от сърце на своите основни спонсори – „Елаците-Мед“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и „Аурубис България“, както и на всички приятели, съграждани и бизнес от общината, които подкрепят изявите на Йордан, мечтите на когото се сбъдват.

Д-Р ИНЖ. ЕМАНУЕЛА МАНОЛОВА ОТ „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Стана млад инженер на годината
Prev Post Д-Р ИНЖ. ЕМАНУЕЛА МАНОЛОВА ОТ „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Стана млад инженер на годината
В ОБЩИНА ЧАВДАР  Честваха Деня на лозаря и Свети Трифон Зарезан
Next Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Честваха Деня на лозаря и Свети Трифон Зарезан
Related Posts

Leave a Comment: