ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ Събра 760 лв. за лятното си училище

  • 0
  • 771 преглеждания

Настоятелството и библиотекарят Захаринка Бодурова при читалище „Напредък“ в гр. Пирдоп организираха благотворителна кампания за изработване на мартеници, която да бъде подкрепа на културната институция за провеждане на лятното училище с деца през 2022 година. Инициативата е на инж. Полина Кесова, която активно се включи в подготовката и провеждането на творческия процес. В „Работилницата на Баба Марта“ участваха много деца, редовни читатели или посещаващи библиотеката. В продължение на няколко дни в следобедните часове те изработваха различни предмети със символите на Добрата старица, които да бъдат предложени на жителите на града.

На 26 февруари – събота, пред сградата на читалището бе организиран базар, който бързо привлече вниманието на пирдопчани. За около час почти всички мартенички, магнитчета с тях, гривни в бяло и червено и други предмети, бяха изкупени. А парите за тях малките продавачи поставяха в специална запечатана кутия.

„Благодарим на всички, които се включиха в изработката на мартениците! И на всички, които отделиха от своето време и средства, за да посетят и закупят мартеничка от базара. Ръка, която дарява, никога не обеднява! Благодарим от сърце!“ написа в събота след обед инж. Полина Кесова. От продажбата на мартенските предмети и символи са събрани 760.22 лв. В общата сума влиза и дарението от 150 лв. за инициативата от Инър Уийл клуб – Пирдоп. Средствата ще подпомогнат провеждането на различни инициативи и прояви през голямата ваканция за децата от Пирдоп. Затова неслучайно техни родители, закупили си мартеници от базара, коментираха, че лятното училище тази година ще бъде безплатно за тях.

ДЪЛГОГОДИШНИЯТ КМЕТ НА ОБЩИНА ЧАВДАР ПЕНЧО ГЕРОВ  Удостоен с наградата „Новатор в българското общество“
Prev Post ДЪЛГОГОДИШНИЯТ КМЕТ НА ОБЩИНА ЧАВДАР ПЕНЧО ГЕРОВ Удостоен с наградата „Новатор в българското общество“
ПРОФ. ВЛАДИМИР МИГЕВ  С ново изследване на политическия живот у нас преди прехода
Next Post ПРОФ. ВЛАДИМИР МИГЕВ С ново изследване на политическия живот у нас преди прехода
Related Posts