ДАМИТЕ ОТ ИНЕР УИЛ КЛУБ В ПИРДОП

  • 0
  • 109 преглеждания

Поставиха първия контейнер „Сърце” по проекта „Пресичай безопасно с Боби и Кели”

800x600 Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Нормална таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";}

На 23 януари на автобусната спирка до бившата автогара в град Пирдоп, се състоя откриването на първия метален контейнер „Сърце” за изпълнението на проекта „Пресичай безопасно с Боби и Кели”. На събитието, организирано от дамите от Инер Уил клуб – Пирдоп, присъстваха кметът и член на Ротари клуб – Пирдоп Ангел Геров, председателят на ОбС инж. Мария Шентова, която е и член на дамската организация, президентът на Ротари клуба инж. Петър Чобанов, членове на двете сродни организации, граждани.

Президентът на Инер Уил клуба Любов Станулова приветства отзовалите се на поканата на дамите, сред които бе и Антоанета Кафеджиева – Дистрикт Чеърмен на Дистрикт 248 в България, както и г-ца Балова от Интеракт клуба в град Златица.

Г-жа Станулова, разказа за инициативата и пусна да отлетят в небето сини и жълти балони – цветовете на дамския клуб, с което се постави стар на кампанията за събиране на пластмасови капачки. Любов Станулова заяви, че е подготвено още едно такова сърце, което да бъде поставено в град Златица. А изборът на местоположението му на спирката при автогарата в град Пирдоп не е случаен. Целта е да се привлекат повече съмишленици за реализацията на идеята. Мястото е комуникативно, ежедневно покрай сърцето минават множество хора, които организаторите на проявата се надяват да го напълнят бързои с това да помогнат за основната инициатива.

Още в деня на откриването на сърцето жители на Средногорието се включиха в кампанията с големи количества събрани капачки. Дамите от Инер Уил клуб – Пирдоп се радват, че все повече хора научават за инициативите им и намират начин да се включват в нея. А всеки, които проявява интерес към кампанията, може да се свърже с членовете на клуба и да получи рекламни материали и да се спомогне за реализацията на идеята.

Проектът на Инер Уил Клуб – Пирдоп „Пресичай безопасно с Боби и Кели” е част от националната кампания и ще бъде реализиран със сътрудничеството на Увеселителен парк „Боби и Кели”, както и със съдействието на всеки жител от района на Средногорието, който желае да се включи и да бъде част от тази инициатива, заявиха от благотворителната дамска организация. И предвижда монтиране на триизмерни кукли, с реален детски ръст до пешеходните пътеки, които да повишават вниманието на пешеходците и шофьорите, за да бъде осигурено безопасно пресичане и да се опази живота на деца и възрастни.

На интернет страницата на клуба са публикувани снимки на кукли в градове от страната, за да може всеки да придобие представа как изглеждат те. За да се закупят куклите, са необходими средства, а идеята на тази кампания е те да бъдат събрани чрез предаване на пластмасови капачки за рециклиране. На всяко заведение в района, в училище или детска градина, които изявят желание, ще бъде предоставен пластмасов съд за събиране на капачките и постери.

Събраните капачки може да изсипват в големите метални сърца или да се предават направо на организаторите. Дамите предлагат дори да минават и да ги вземат от мястото, на което се разберат с участника в инициативата, събрал значително количество капачки.

Екипът на вестник „Регион” изразява подкрепата си на инициативата и призовава повече наши читатели да се включат в реализацията на проекта. По идея и инициатива на нашия колега Димитър Нешков, наши приятели от общините Антон, Чавдар, Челопеч, Мирково и Копривщица, през пролетта събраха и предадоха повече от 100 кг. капачки за кампанията „Капачки за бъдеще”, с цел закупуване на кувьози за болнични заведения в страната. Гарантираме до края на годината да се свържем с дамите от Инер Уил клуба и да предоставим събраните от нас капачки за инициативата „Пресичай безопасно с Боби и Кели“.

В ОБЩИНА ЧАВДАР  Честваха Деня на лозаря и Свети Трифон Зарезан
Prev Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Честваха Деня на лозаря и Свети Трифон Зарезан
ДЕВОЙКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА   Със златен медал при жените
Next Post ДЕВОЙКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Със златен медал при жените
Related Posts

Leave a Comment: