ДЕВОЙКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Със златен медал при жените

  • 0
  • 108 преглеждания

Страхотни бягания е направила пирдопската лекоатлетка Елица Тодорова на проведеното в събота и неделя – 2 и 3 февруари, Национално първенство в зала за жени и мъже, момичета и момчета до 16 години, съобщи нейният треньор Ваньо Масларски. В първия ден тя е спечелила бронзов медал в дисциплината 1500 м., с време 4:40.31 мин., което е нейно лично постижение. Първа е Силвия Георгиева от Варна (4:36.57 мин.), а втора Девора Аврамова от Стара Загора (4:39.33 мин.).

При момичетата на старт е застанала Йоанна Захариева, която от 25 състезателки е завършила на същата дистанция шеста, спирайки хронометрите на 5:49.57 мин. А треньорът Ваньо Масларски е изключително доволен от представянето на своите състезателки.

В неделя – 3 февруари, Елица е стартирала на 3000 м. гладко бягане – жени, заедно с още петнадесет състезателки, повечето от които девойки – старша възраст. Бягането е започнало убийствено, каза той, защото другата елитна лекоатлетка – Радосвета Симеонова от Добрич, е тръгнала много бързо, откъсвайки се в началото на около 50 м. пред Елица и основната група. Три обиколки преди края на бягането обаче, пирдопчанката е атакувала своята съперничка, настигнала я, и в последните 400 м. до финала я е изпреварила с около 60 м., завоювайки златния медал с време 10:13.94 мин. Втора е Радосвета Симеонова – 10:23.23 мин., а трета е Билсерин Сюлейман от Нови пазар – 10:40.48 мин.

Същия ден Йоанна Захариева е участвала на дистанцията 800 м., като е бягала с болки, поради крампи и късна намеса на медицинските лица. Въпреки това е завършила бягането с време 2:59.74 мин. на 22-ро място.

Елица Тодорова вече официално е в състава на националните отбори за девойки старша възраст и жени. На пирдопската лекоатлетка на 10 февруари предстои участие на Балканското първенство в нейната възраст, а на 16 този месец и за жени.

ДАМИТЕ ОТ ИНЕР УИЛ КЛУБ В ПИРДОП
Prev Post ДАМИТЕ ОТ ИНЕР УИЛ КЛУБ В ПИРДОП
В ОБЩИНА ПИРДОП  Отвори врати обновената детска градина „Невена Генчева“
Next Post В ОБЩИНА ПИРДОП Отвори врати обновената детска градина „Невена Генчева“
Related Posts

Leave a Comment: