„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Прие ученици на практика

  • 0
  • 108 преглеждания

На 17 септември в информационния център на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД ръководството на компанията посрещна четирима единадесетокласника от Професионална гимназия „Златица“, които през втория срок на учебната 2019/2020г стартираха своята практика в рамките на програмата за дуално обучение. През настоящата учебна година младежите ще продължат да изграждат практически умения, ще черпят опит и полезни знания от професионалистите в компанията.

Изпълнителният директор на компанията д-р инж. Илия Гърков приветства учениците и им пожела успешен старт на новата учебна година. Той ги посъветва да не се притесняват и винаги, когато искат, да задават въпроси на своите ментори и колеги, защото именно така ще успеят да научат повече неща. Единадесетокласниците, които ще се обучават в отдел „Поддръжка“ получиха подарък от компанията – тениска и шапка.

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД има дългогодишни традиции в професионалното обучение и в изграждането на специалисти, както и голям опит в обучението на хора. В програмата за дуално обучение компанията се включи през 2017 г. Дуалното обучение е съвременен метод за учене чрез работа в реална среда. Представлява професионална подготовка, която се осъществява паралелно в професионална гимназия и фирма. Партньори на програмата в Професионална гимназия „Златица“ са „Аурубис България“ АД „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД, „Геотехмин“ АД, инженеринговите партньори и Община Златица.

През учебната 2019/2020г. в паралелките с дуално обучение в гимназията се обучаваха 43 ученика. През новата учебна година бяха открити две нови специалности – „Автотранспортна техника“ и „Обогатяване на полезни изкопаеми“, които имат за цел да създадат перспектива за професионално развитие. В учебната 2020/2021 година ПГ „Златица“ прие 27 ученика в паралелката по дуално обучение.

За доброто бъдеще на децата
Prev Post За доброто бъдеще на децата
ЮНОШИТЕ НА ФК „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“   С впечатляваща домакинска победа на стадиона в Мирково
Next Post ЮНОШИТЕ НА ФК „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ С впечатляваща домакинска победа на стадиона в Мирково
Related Posts

Leave a Comment: