За доброто бъдеще на децата

  • 0
  • 83 преглеждания

Вече за пета поредна година, по случай първия учебен ден, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД зарадва с подаръци 82 първокласници в училищата в Челопеч, Чавдар и Златица. Освен с личен поздрав към всяко дете, компанията насърчи първите стъпки на учениците в света на знанието с лаборатория за кристали, шалче и химикал. С лабораторията за кристали децата и техните родители ще имат възможност да се докоснат до процеси, които в природата отнемат милиони години.

Ученето през целия живот и образованието са сред ценностите на компанията, които тя се стреми да стимулира.  Минно-добивните дейности са само една от сферите, в които има голямо поле за развитие пред младите хора. Именно за това учениците получиха научен комплект, чрез който сами ще успеят да „отгледат“ кристал и да наблюдават „растежа“. Ще разберат, че се изисква време, упоритост и постояннство скалният елемент да стане красив и здрав, тъкмо както и в училище се изисква време, труд и учение, за да може и те да се превърнат в пораснали и знаещи ученици.

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ подкрепя развитието на местните общности, чрез дългосрочната си програма за партньорство с общините Челопеч, Чавдар и Златица. Инвестициите, които компанията прави, са пряко в полза на населението на общините, на чиито територии дружеството осъществява дейността си. Освен образование, програмата подпомага благоустрояването на инфраструктурни обекти, развитието на капацитета на местната власт, подкрепя културните дейности, здравеопазването и спорта.

В ПИРДОП  Ученици участваха в Европейската седмица на мобилността
Prev Post В ПИРДОП Ученици участваха в Европейската седмица на мобилността
„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“   Прие ученици на практика
Next Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Прие ученици на практика
Related Posts

Leave a Comment: