„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС КРУМОВГРАД“ И „ГЕОТЕХМИН“ С престижни награди в конкурса „Инвеститор на годината 2019“

  • 0
  • 98 преглеждания

За четиринадесети път на 27 февруари Българската агенция за инвестиции връчи наградите „Инвеститор на годината“ за 2019 г., известни сред представителите на бизнеса като „Българските „Оскари“ за инвестиции“ в няколко категории. На церемонията присъстваха вицепремиерът Марияна Николова, министрите Емил Караниколов, Николина Ангелкова, Петя Аврамова, Данаил Кирилов, депутати, много посланици и търговски аташета на държави, акредитирани у нас, ръководители и представители на фирми от областта на производството, информационните технологии, автомобилостроенето, здравеопазването и др.

За участие в конкурса, който има за цел да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в икономиката на България през миналата година, са били номинирани повече от 60 компании от цялата страна с 80 проекта, на обща стойност над 2 млрд. лв. Разкрити са и над 6000 работни места, каза вицепремиерът Марияна Николова по време на церемонията. До финала на конкурса авторитетно жури допусна 19 компании.

Голямата награда „Инвеститор на годината 2019“ заслужи „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД. Д-р инж. Илия Гърков – вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор за България получи от вицепремиера Марияна Николова статуетката „Златен бик“ на скулптора Сейфетин Шекеров и грамота. Д-р инж. Илия Гърков благодари на журито за високото признание и престижното отличие, и изрази признателност към всички, помогнали да бъде развит първият у нас след повече от 40 години рудник. Той подчерта, че компанията е разкрила 243 нови работни места и е инвестирала в проекта 56 млн. лв. Общо за „Дънди Прешъс Металс“ д-р инж. Илия Гърков  заяви, че в годините на своята дейност е инвестирала над 1 млрд. лв. в различни проекти в областта на производствената и социалната дейност на своите дружества.

Специална награда за социални инвестиции на в. „24 часа“ получи „Геотехмин“ ООД. Призът беше връчен от издателя на вестника Венелина Гочева, партньор на събитието, на изпълнителния директор на компанията Доминик Хамерс. Корпоративнатата социална отговорност на Геотехмин ООД, ръководена от проф. дтн инж. Цоло Вутов, включва различни обществено значими проекти и благотворителни каузи, които имат дълготраен ефект за обществото в различни сфери – образование, подпомагане на таланти и съхраняване на националната и културна идентичност и създаване на материали ценности.

„Геотехмин ООД е сред българските компании, които имат ясна визия какво да се прави през следващите 30 години. Една от каузите им е образованието, затова се радвам, че в тази сфера работим заедно и ще се радвам, ако това, което прави „Геотехмин“, бъде предадено на повече български компании, защото образованието ще бъде най-важното в следващите 30 години“, заяви г-жа Гочева.

„Нашето дружество тази година навършва 30 години от създаването си. Осъществяването на социално-отговорни проекти и безвъзмездното участие в различни инициативи са много важни, защото тава са инвестиции в настоящето и в бъдещето на България“, каза г-н Хамерс.  „Геотехмин“ ООД участва във възстановяването и изграждането на църкви и паметници, както и в изпълнението на инфраструктурни и други проекти, подпомагащи общините, подчерта изпълнителният директор на компанията. В последните години дружеството е увеличило значително социалните инвестиции в сферата на образованието, за патриотични инициативи и популяризиране на миналото на нашия народ сред подрастващите. Традиционна е практиката за отпускане на стипендии за студенти, подпомагане на таланти, училища и университети. Фирмите от групата ГЕОТЕХМИН подпомагат дейността на Българския червен кръст и други институции, които развиват общественополезна дейност.

Проектите за корпоративна социална отговорност, които компаниите подкрепят, се реализират в регионите, в които те осъществяват своята производствена програма и задачи. А голямата цел е да се подобряват условията и средата на живот на местното население.

На церемонията статуетката „Златен бик“ и почетна грамота получиха още „ВОСС Аутомотив  България“ ЕООД,  „VMware“  България , „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“ АД (ККХБК) и „СЕ Борднетце - България” ЕООД.

В ЧАВДАР  Патриотичен рецитал за Освобождението
Prev Post В ЧАВДАР Патриотичен рецитал за Освобождението
В ПИРДОП  Кукери от село Оборище за Деня на прошката в Пирдоп
Next Post В ПИРДОП Кукери от село Оборище за Деня на прошката в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: