ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС Удостои с плакет Химикотехнологичния и металургичен университет

  • 0
  • 97 преглеждания

На 20 декември, за шеста поредна година, вестник „24 часа“ организира церемония по връчване на академичните оскари. Научната общност и бизнесът удостоиха с отличия на висшите учебни заведения, които заслужено получиха награди за техните професионални направления, научната им дейност, учебна среда, престиж и реализация на студентите. Двадесет и два Академични оскара бяха раздадени на най-високо оценените направления в университетите в страната, а техните ректори получиха отличия – специални табели.

Георги Стойчев, изпълнителен директор на Институт „Отворено общество“ и ръководител на консорциума, който обновява данните в рейтинговата система по поръчка на Министерството на образованието и науката, благодари на вестник „24 часа“ за чудесната организация и сподели, че през тази година има четири положителни и една отрицателна тенденция сред висшите учебни заведения.

„Ще започна с отрицателната, която смело мога да кажа, че вече започна да се променя В последните десет години наблюдавахме спад в броя на студентите, но с радост Ви съобщавам, че през 2021 г. той се е увеличил с 2 %. След проведени проучвания мога да отбележа, че доверието към учебните заведения се е покачило сред студентите.“ - каза Георги Стойчев.

Министърът на образованието и науката Николай Денков поздрави екипа, анализирал и обработил данните, и благодари на вестник „24 часа“ за инициативата.

И тази година Софийски университет „Св. Климент Охридски“ беше класиран на първо място в най-много професионални направления. Ректорът на отличения в двадесет и три направления университет, проф. Анастас Герджиков, благодари на всички свои колеги за тяхната необикновена роля и силна воля, за да дават на студенти качествено образование, в екип от професионалисти.

Ирена Цакова, директор „Разрешителни и правни дейности“ в „Дънди Прешъс Металс“, връчи наградата на проф. Сеня Терзиева, ректор на Химикотехнологичен и металургичен университет гр. София. Университетът получи три първи награди в направленията „Материали и материалознание“, „Металургия“ и „Химични технологии“, и втори места в останалите три направления – „Биотехнологии“, „Електротехника, електроника и автоматика“ и „Общо инженерство“. „За мен е огромна чест да връча именно тази награда. Аз съм възпитаник на този университет и като колега на проф. Терзиева имам удоволствието да дам наградата“. – с вълнение сподели г-жа Цакова.

Тя пожела на всички студенти да имат желание, за да постигат целите си, да бъдат мотивирани да завършат своето образование и още по-мотивирани, за да работят по специалността си. Към бизнеса се обърна с посланието да откриват повече нови професии, свързани с индустрията, от която всички имаме нужда.

Инж. Кирил Илиев, изпълнителен директор на „Геотрейдинг“, връчи отличието на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. Висшето учебно заведение е на първо място в професионалното направление „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“. Ректорът на МГУ проф. Ивайло Копрев сподели, че най-ценния ресурс са неговите студенти.

„Ние ги обучаваме да работят в една неопределена среда и да се справят в най-трудните условия. Минерално-суровинната индустрия не затвори по време на пандемията, а от месец възпитаниците ни отново учат присъствено. Ние работим за България и сме готови да помагаме, за да покажем, че науката може да се прилага и имаме своето място на картата.“ - заяви той.

Награди на церемонията получиха още Медицинският университет – София, Университетът по архитектура, строителство и геодезия, Националната художествена академия и на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, Техническият университет в София също, УНСС и Аграрният университет – Пловдив. Американският университет в България също получи престижна награда, както и Тракийският университет в Стара Загора. Отличени бяха и Военната академия „Георги Раковски“, Академията на МВР, Нов български университет и на Националната спортна академия „Васил Левски“.

Медицинският университет в Пловдив, Университетът по хранителни технологии, Лесотехническият университет и Великотърновският университет също бяха удостоени с първо място в различни професионални категории. Като партньор на вестник „24 часа“ „Дънди Прешъс Металс“ беше част от фирмите, подкрепили издателството, за да организира тържествената церемония по връчването на Академичните оскари през 2021 г.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“  Даде празничен обяд на златните момичета на България
Prev Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“ Даде празничен обяд на златните момичета на България
Дарения за талантливи деца с активно участие в училищния живот в Мирково
Next Post Дарения за талантливи деца с активно участие в училищния живот в Мирково
Related Posts

Leave a Comment: