ДЕЦА И МАЙКИ ОТ КОПРИВЩИЦА Възстановиха потрошена детска площадка

  • 0
  • 128 преглеждания

През отминалите  повече от 10 дни, болна тема за разговор сред управляващи и живеещите около Райново дере в гр. Копривщица бе покушението върху детската площадка. Това е едно много ценна придобивка за живеещите в този района на „Тороман махала“, защото е една от най-посещаваните места от малчугани и възрастни.

Докато… Една нощ по-големи деца от Копривщица не посегнали върху  нея. Порутени са цветните дъски на оградата, а родителите установили, че липсват и крепежни елементи от детските игрушки. Да се пита човек, какъв е мотивът за това? За да стане някое едва проходило копривщенце  с травми и уплаха ли?

Питам се има ли здрава логика в това да нараниш някого? Попитах живееща наблизо майка, знаят ли кой е направил това. Тя ми отговориш, че вероятно са младежи. Защо не отишли да видят? Защото е тъмно и сама жена не знае какво да очаква! За това дали трябва да простим на такива вандали, бе продължението на  разговора ни.

Но майките на децата, които играят там, не позволили случилото се да грози мястото и да напомня за стореното зло. Заели се да поправи потрошеното. Инициатор е Кунка Павлова и към нея се присъединяват и други ентусиасти. Захващат се и с общи усилия възстановяват пораженията. Включват се и децата. Остава общината да окоси порасналата трева, защото майките и децата не успяха с ръце да я премахнат. И детската площадка отново грейна.

Въпросът е защо младежи имат нужда да правят подобни „добрини“ и дали ще  бъдат  установени кои са злосторниците?

В „АРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Отличиха победителите в пет вида спорт
Prev Post В „АРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Отличиха победителите в пет вида спорт
ЛЕКОАТЛЕТКАТА ОТ ПИРДОП ЕЛИЦА ТОДОРОВА   Със злато и сребро при по-големите
Next Post ЛЕКОАТЛЕТКАТА ОТ ПИРДОП ЕЛИЦА ТОДОРОВА Със злато и сребро при по-големите
Related Posts

Leave a Comment: