В „АРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Отличиха победителите в пет вида спорт

  • 0
  • 97 преглеждания

На 15 юни – петък, приключи последният от фирмените турнири, организирани по традиция в навечерието фирмения празник за 2018 г. на „Аурубис България“. На минифутболното игрище с изкуствено покритие в спортния комплекс на Пирдоп бе определен носителят на голямата купа футболен тим.

Начало на състезанията по различните видове спорт бе дадено на 28 май, а най-добрите спортисти сред колектива на компанията при жените и мъжете показаха уменията си в тениса на маса и тениса на корт, в риболова и популярната предимно сред мъжката част от членовете на дружеството – белот.

Във футболната надпревара участваха шест отбора, а до спора за отличията достигнаха тимовете на Металургия, Рафинерия, Техническа дирекция и Административни дейности. В полуфиналите „администраторите“ надделяха над Рафинерия, с 5 : 4, въпреки че до началото на второто полувреме губеха в резултата. И така заслужиха правото да закрият фирменото първенство. Във втората среща „техниците“ бяха по-добри от отбора на Металургия и също се класираха на финала.

В борбата за третото място тимът на Металургия победи състава на Рафинерия с 2 : 0 и заслужи малката купа за призовото си класиране. Финалът между „техниците“ и „администраторите“ предложи много емоции за зрителите. Поради контузии на основни състезатели отборът на Административни дейности не успя да се противопостави на своите съперници от Техническа дирекция и загуби с 6 : 1, оставайки на второто място. След края на двубоя стана и награждаването.

Изпълнителният директор на „Арубис България“ Тим Курт поздрави спортистите от фирмата, които в продължение на шестдесет години от пуска на комбината не прекъсват традицията да са професионалисти и край огнените пещи, и на спортното поле. А наградите, каза той, получават най-добрите – победителите. Г-н Курт връчи купите на футболните отбори – за първо място на тима на Техническа дирекция, на второ – на Административни дейности и на трето – на Металургия. Специалната награда за голмайстор на турнира спечели Пламен Иванов от Техническа дирекция.

Медалите в турнира по тенис на корт при дамите и при мъжете връчи  директор „Производство“ на компанията инж. Димо Кирилов. Представителите на силния пол се състезаваха на корта в две възрастови групи – до 40 години и над 40 години, като най-добър в първата е Тодор Николов, а във втората – Петко Марков. При дамите златният медал бе за Илияна Йосифова, която, обаче, не успя лично да го вземе.

За състезанията по тенис на маса най-добрите спортисти – Иванка Койчева при жените и Делко Стаменов при мъжете, както и класиралите се на вторите и третите места, бяха наградени с медали от Тодор Дуралиев. Със специални купи бяха удостоени победителите в категория „Белот“, където най-добър се оказа тандемът Николай Миндилов и Петьо Чолаков.

В спортния риболов с най-богат улов се отличи Илия Велков от Складово стопанство, а негови подгласници станаха Георги Спасов от Рафинерия и Иван Иванов от Техническа дирекция, които заслужиха малки купи.

След церемонията за всички спортисти и техните колеги от компанията, присъстващи на закриването на фирмения спортен празник бе организиран кетъринг.

BULGARIA ON AIR И BLOOMBERG TV BULGARIA   Отвориха врати за ученици от Пирдоп и Златица
Prev Post BULGARIA ON AIR И BLOOMBERG TV BULGARIA Отвориха врати за ученици от Пирдоп и Златица
ДЕЦА И МАЙКИ ОТ КОПРИВЩИЦА  Възстановиха потрошена детска площадка
Next Post ДЕЦА И МАЙКИ ОТ КОПРИВЩИЦА Възстановиха потрошена детска площадка
Related Posts

Leave a Comment: