Деца изпращат Есента с празници

  • 0
  • 105 преглеждания

На 24 Ноември децата и тeхните учителки Вера Стойчева и Анита Фотева от Четвърта група „Пчеличка“ при Детска градина “Слънце“, филиал „Вяра, надежда, Любов, в гр. Златица, изпратиха Есента с прекрасен празник-изненада за родителите, който беше заснет на видео, съобщиха от детското заведение. Децата сами са подготвили украсата за тържеството и нямали търпение, той да започне, защото всички имали самостоятелни роли – деца-водещи, деца-плодове и зеленчуци, деца-търговци от пазара в Златица, оркестър, солисти и рап-танцьори.

Малките пчелички показали на красивата си гостенка колко много знаят и умеят. В играта „Познай по вкуса“, малчуганите са доказали на Есента, че познават всички есенни плодове и зеленчуци дори със затворени очи. Празникът им е завършил с поздрав-изненада към тях от Елица Маринова, която в ролята на Есента е изпълнила песента „Вятърко листи в гората пилей“,  като я изсвирила на пиано.

На следващия ден – 25 ноември, в учителките на Трета група „Бон-Бон“ - Христина Русекова и Евгения Савова, са провели ситуация по предмета „Околен свят“ на тема - „Есен ни зове“, която също са заснели и изпратили на родителите на своите възпитаници.

По време на урока децата са показали много знания за есента, отговаряли вярно на въпросите на учителките си, задавали гатанки за плодовете, описвали зеленчуците и посочвали какво се прави от тях, какви са на Всички знаели кои от птиците отлитат на юг и защо, как се приготвят животните в гората за зимата. През целия урок е прожектирана и презентация на екран с картини и видео за есента, стихотворенията, песните и танците, които казали и изпълнили малчуганите.

В началото на урока с песента „Есен ни зове“, Бон-Бон“-ите са извикали Есента, представена от малката София – дете от групата. На две от песните децата въодушевено са свирили на детски музикални инструменти и с огромно настроение са представили „Танц на плодчетата“. Те са изпратили Есента с песента „ Капят листата“, танцувайки валс по двама около своята гостенка.

Есента си заминала, а децата веднага открили, че им е оставила изненада – картина за оцветяване със своето изображение. Те оцветиха картините с всички цветове на Есента и си ги отнесли вкъщи, за да ги покажат на своите родители. А те, както се разбрало впоследствие, са били приятно изненадани и удовлетворени от знанията и изпълненията на малките си наследници.

Първите 3 снимки са на 4 гр.- празник, а останалите са от урока на 3 гр.

СЪДИЙСКИ РЕВЕРАНСИ В МИРКОВО  За победа на гостите от Долна Баня
Prev Post СЪДИЙСКИ РЕВЕРАНСИ В МИРКОВО За победа на гостите от Долна Баня
В ОБЩИНА АНТОН  Приключи проект за рекултивация на нерегламентирано сметище
Next Post В ОБЩИНА АНТОН Приключи проект за рекултивация на нерегламентирано сметище
Related Posts

Leave a Comment: