Деца се запознаха с бъдещата си учителка в първи клас

  • 0
  • 158 преглеждания

На 27 май възпитаниците от предучилищна група на Детска градина „Евлампия Векилова“ – Копривщица, казаха сбогом на детския рай. В музикалния салон на заведението се състоя тяхното прощално тържество, което бе уважено от родители на малчуганите, Теодора Цоловска – заместник-директор на СУ „Любен Каравелов“ във възрожденския град и педагожката Мария Паралеева. Тя ще бъде класен ръководител на бъдещите първокласници,.

Концертът започна с песен, посветена на детската градина, в която  малките копривщенци прекараха четири години, пяха, танцуваха, играха, лудуваха и напредваха в науката. Те заявиха, че са весели и щастливи, защото се обичат, задружни са, уважават се помежду си, изслушват се, използват вълшебни думи. Със стихове припомниха първите си плахи стъпки в детското заведение и сякаш хукна календарът, Затова днес казват благодаря и сбогом на своите учители и по-малки приятели. Наесен уверени с чанти на рамо ще прекрачат прага на копривщенското училище. Малчуганите обещаха никога да не заправят този слънчев детски рай. Тяхната учителка досега Дидка Пенчева в прощалното си слово каза, че учението е стълба, на която всеки е достоен да изкачи, ала щастлив е този, който достигне до върха й. Тя пожела на възпитаниците си да бъдат здрави, весели, бодри, усмихнати, добри, а на техните родители препоръча да се въоръжат с много търпение и да дарят на рожбите си обич, топлина и вяра, „защото те са цветята на нашата планета и нашето утре“, без да жалят сили.

Г-ца Теодора Цоловска връчи на децата удостоверенията за завършване на задължителното предучилищно обучение и подаръци от техните учители и от читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев“. Г-жа Мария Паралеева подари цветя на учителката Дидка Пенчева и Пенка Иванова - директор на детската градина и увери бъдещите първолаци, че в училище ще усвояват знания, играейки и забавлявайки се.

Камелия Пухова от името на родители поднесе букет цветя на г-жа Пенчева, като благодари за положените грижи за децата. Тържеството на родители и децата им се пренесе в едно от заведенията в Копривщица, където бате Митко Кунчев им беше подготвил много игри и забавления.

ТЕАТРАЛЕН КОЛЕКТИВ „МАРА ПЕНКОВА“  Създаде „Балкански синдром“ на златишката сцена
Prev Post ТЕАТРАЛЕН КОЛЕКТИВ „МАРА ПЕНКОВА“ Създаде „Балкански синдром“ на златишката сцена
В ДЕНЯ НА ЗЛАТИЦА  Празнично настроение и забавления за малки и големи
Next Post В ДЕНЯ НА ЗЛАТИЦА Празнично настроение и забавления за малки и големи
Related Posts

Leave a Comment: