ДЕЦАТА НА КОПРИВЩИЦА Научиха легендата за хан Аспарух и мартеницата

  • 0
  • 108 преглеждания

Баба Марта бе избързала тази година и дойде по-рано при възпитаниците на Детска градина „Евлампия Векилова“ от Копривщица. Жадните детски очички преди това изгледаха спектакъл, поднесен от театралната трупа към Средно училище „Любен Каравелов“, с ръководител Мария Мухова.

Младите актьори пресъздадоха старата легенда за мартеницата и разказаха за хан Аспарух, неговата сестра Хуба и белият гълъб. Спектакълът поднесе на малчуганите и техните учители невероятните настроения и емоции, които носи Баба Марта, доставиха радостта и нежността на пристигащата Пролет. Това духовно и емоционално пътуване достави удоволствие и ни зареди с новите чувства, предизвикани от събуждащата се природа.

Тържеството беше уважено от директорът на дирекция „Финансово-счетоводна дейност“ и главен счетоводител в общинска администрация Василка Йовкова,  директора и  помощник-директора на копривщенската гимназия – Пенка Кривиралчева и Теодора Цоловска, педагога Христинка Ватахова, Пенка Цветкова, Божана Доросиева и Невена Васева – членове на управителния съвет на Клуба на пенсионера.

Директорът на детската градина Пенка Иванова благодари на гостите, които поднесоха на децата мартенички и лакомства и пожела на всички все така единни и сплотени да работят за доброто бъдеще на възрожденския град. Тържеството завърши с обща снимка за спомен.

Този ден представители на Дневната седянка към Клуба на пенсионера – Кунка Косева, Мария Зайкова и Виолета Джоголанова зарадваха учениците от начален курс на копривщенското училище  с мартеници и им пожелаха здраве, да са все така бели и червени и уверено да вървят по пътя на овладяване на знания, които ще ги отведат до широкия друм на успехите.

КЪСЧЕТА РОДНА ИСТОРИЯ  Оживяха в Пирдоп в навечерието на Трети март
Prev Post КЪСЧЕТА РОДНА ИСТОРИЯ Оживяха в Пирдоп в навечерието на Трети март
СПОРТИСТИТЕ АРМЕН НАЗАРЯН И НЕГОВИЯТ СИН ЕДМОНД  Представиха пътя на успеха пред ученици в село Чавдар
Next Post СПОРТИСТИТЕ АРМЕН НАЗАРЯН И НЕГОВИЯТ СИН ЕДМОНД Представиха пътя на успеха пред ученици в село Чавдар
Related Posts

Leave a Comment: