В МЕСТНОСТТА „ВОЙВОДЕНЕЦ“ – КОПРИВЩИЦА „Излет с „Дачия“ събра хиляда участници

  • 0
  • 100 преглеждания

На 24 юни в местността „Войводенец”, където се провеждат националните събори на народно творчество, в района около първата и втората естрада, над Копривщица се проведе инициативата „Излет с Дачия”. Участниците в проявата бяха поздравени от кмета на общината домакин – Генчо Герданов.

От 11.00 до 17.00 часа записалите се около 1000 човека, по информация на организаторите, се забавляваха и обучаваха на чистия средногорски въздух. А времето – слънчево и горещо, с тих планински полъх, даде възможност за един пълноценен релакс. Всеки, който преминаваше през импровизирания вход на поляната, получаваше и специална карта на лагера, където се провеждаха заниманията. Децата се забавляваха с безгрижие в голям надуваем замък, а по-големите участваха в  разнообразни игри с обръчи, туристическо ориентиране и др.

Под специална шатра малчуганите, под ръководството на млади медиатори, имаха възможност да проявят своите качества на художници, а това е най-любимото занимание на най-малките. Нежните половинки на собствениците на „Дачия“ проявиха своите умения и приложиха фантазиите си при украсяване на диадеми и стъклени фенери. По специално избрано трасе шофьори провериха реакциите си в офроуд състезанието с автомобили, чиито скорости бяха автоматични и механични.

Организирани бяха и игри, в които участваха всички членове на семействата, включили се в излета през почивния ден. В унисон с възрожденския град бе уреден щанд на млади антиквари от Копривщица, където можеше да се закупят и сувенири за спомен, както и домашно изработени сладка и сиропи.  Всеки, който искаше да направи снимка за спомен, можеше да получи безплатно свое „кадро“.  Най запалените автомобилисти пък разглеждаха новите модели на фирмата-организатор и да позират пред ветеран на тази марка коли.

В програмата можеше да бъдат изслушани и лекции, някои от които с практична насоченост, като например „Толерантност на пътя“. Всеки, дошъл на проявата, получи и фирмени рекламни материали. А, включилите се във всички инициативи бяха наградени. На първите 500, записали се за проявата, фирмата-организатор раздаде подаръци.

ИНИЦИАТИВНИ ДАМИ ОТ АНТОН  Дами браха билки по роса
Prev Post ИНИЦИАТИВНИ ДАМИ ОТ АНТОН Дами браха билки по роса
ДОБРОВОЛЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА ДВЕ ФИРМИ Почистиха мавзолея на Априлци в Копривщица
Next Post ДОБРОВОЛЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА ДВЕ ФИРМИ Почистиха мавзолея на Априлци в Копривщица
Related Posts

Leave a Comment: