ДЯДО КОЛЕДА - Раздава подаръци в Пирдоп

  • 0
  • 86 преглеждания

Гост на децата на Пирдоп и техните родители в следобедните часове в продължение на три дни – от 21 до 23 декември 2020 г., бе Дядо Коледа. За да се спазят изискванията за опазване здравето на малчуганите, Добрият Старец (Димитър Готев), бе в специално подготвен за посещението му в града голям прозрачен балон. Инициативата за проявата бе на общинските съветници Мария Бръмбева, д-р Десислава Толинова и Станислав Готев.

Идеята се зародила спонтанно и в епидемичната обстановка в страната имаше за цел да се създаде празнично настроение за най-малките жители на Пирдоп и да се повиши духът на хората в навечерието на Рождество Христово. „Искаме цялото ни общество да бъде настроено позитивно и да бъде заредено за добрите дни, които ни очакват! – каза Станислав Готев. – Направихме го по-различно, досегът на децата с Дядо Коледа да не бъде непосредствен и физически, но и да им бъде забавно и интересно.“ Множество родители със своите деца през трите дни се срещнаха с госта и получиха от негово име лакомства, а по-големите и книжки за оцветяване.

Сутринта на самия ден на Коледа – 25 декември, Добрият Старец, този път в ролята бе Деян Стоев, отново се срещна с нетърпеливо очакващи го малчугани от града, придружавани от родителите си и близки. Близо тридесет от тях получиха желаните подаръци от госта от Лапландия, а снимката с него бе просто задължителна. Радостта от важното и запомнящо се събитие бе взаимна – и за малчуганите, и за организаторите.

На снимките: Станислав и Татяна Божкови – на година и половина и на пет години

Симона и Иван Черневи - на  осем и на 3 години

С ПРАЗНИЧНИ ИЛЮМИНАЦИИ  Посрещнахме 2021-ва – годината на надеждата за здраве
Prev Post С ПРАЗНИЧНИ ИЛЮМИНАЦИИ Посрещнахме 2021-ва – годината на надеждата за здраве
ИНИЦИАТИВАТА „ЗА НЕЗРЯЩА ДУША“  Събра три хиляди и петстотин лева
Next Post ИНИЦИАТИВАТА „ЗА НЕЗРЯЩА ДУША“ Събра три хиляди и петстотин лева
Related Posts

Leave a Comment: