„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ АД Заслужи наградата в категория „Дигитализация“ от конкурса на КРИБ

  • 0
  • 122 преглеждания

 Работодателската организация и списание „Икономика‟ отличиха личностите и компаниите

с най-голям принос за развитието на бизнес средата и икономиката на България

Рудодобивната и преработвателна компания „Елаците-Мед“ АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, получи наградата в категория „Дигитализация“ в 31-ото издание на престижния конкурс „Mистър и Мисис Икономика 2021“, opгaнизиpaн oт нaй-гoлямaтa paбoтoдaтeлcĸa opгaнизaция в cтpaнaтa – Koнфeдepaциятa нa paбoтoдaтeлитe и индycтpиaлцитe в Бългapия (KPИБ) и cпиcaниe „Иĸoнoмиĸa”.

Това е една от наградите, които доказват, че българската икономика работи успешно въпреки пандемията. Останалите са за: пазарна експанзия, зелени политики и иновации. По традиция бяха връчени и големите награди Мистър и Мисис Икономика за принос през 2020 г.

Официалната церемония по обявяването на най-добрите, заслужаващи престижните отличия, наречени „Бизнес Оскари“, се проведе в София Тех Парк на 25 ноември. Сред гостите на събитието бяха министърът на икономиката Даниела Везиева и министърът на финансите Валери Белчев. От Група ГЕОТЕХМИН присъстваха д-р инж. Иван Вутов, зам.-управител на „Геотехмин“ и зам.-председател на УС на КРИБ, Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД и член на УС на работодателската организация и инж. Кирил Илиев, изпълнителен директор на „Геотрейдинг“ АД.

 Наградата в категорията „Дигитализация“ бе връчена на изпълнителния директор на „Елаците-Мед“ инж. Драгомир Драганов от Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс“ за България. „За мен, като представител на технологичната компания „Сименс“, която е лидер в цифровите технологии и в България, и по света, е изключително удоволствие да връча точно тази награда за дигитализация. И тя отива при една фирма, която дългосрочно, целенасочено инвестира в цифрови технологии, за да може да дигитализира процесите в минното дело – „Елаците-Мед“ с изпълнителен директор инж. Драгомир Драганов“ – каза г-жа Манолова.

„Приемам тази награда като признание за целия екип на „Елаците-Мед“, който през изминалата година успя да запази и развие устойчиво, социално отговорно и икономически ефективно дейността на компанията. И това не би било възможно без прилагане на най-съвременните цифрови технологии в минната индустрия. Тази награда е мотивация за всички нас да продължаваме да се усъвършенстваме и да вървим по пътя на дигиталната трансформация“ – каза инж. Драганов.

По традиция символ на конкурса е статуетката „Рибарят и златната рибка“ – скулптура от Ставри Калинов. Тя се връчва вече 31 години на предприемачи, мениджъри, икономисти и финансисти, допринесли за успешното развитие на бизнеса в страната.

Както всяка година, бяха раздадени и специални призове. Изпълнитeлният диpeĸтop нa „Шeл Бългapия“ Kaмeлия Cлaвeйĸoвa бe oтличeнa зa 30 гoдини лидepcĸo пpиcъcтвиe нa бългapcĸия пaзap. Tя пoлyчи нaгpaдaтa cи oт инж. Kиpил Илиeв, изпълнитeлeн диpeĸтop нa „Гeoтpeйдинг”.

Припомняме, че през 2020 г. с най-високото отличие Мистър Икономика за цялостен принос в българската икономика през последните три десетилетия бе удостоен проф. дтн инж. Цоло Вутов. Цялата церемония по връчването на наградите ще бъде излъчена по Българската национална телевизия на 29 ноември от 23:00 ч.

ОБЯВИХА НОСИТЕЛИТЕ НА БИЗНЕС ОСКАРИТЕ    Проф. д-р инж. Илия Гърков е „Мистър Икономика“
Prev Post ОБЯВИХА НОСИТЕЛИТЕ НА БИЗНЕС ОСКАРИТЕ Проф. д-р инж. Илия Гърков е „Мистър Икономика“
В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА  Работна среща на зам.-министъра на труда и социалната политика Иван Кръстев
Next Post В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Работна среща на зам.-министъра на труда и социалната политика Иван Кръстев
Related Posts

Leave a Comment: