ОБЯВИХА НОСИТЕЛИТЕ НА БИЗНЕС ОСКАРИТЕ Проф. д-р инж. Илия Гърков е „Мистър Икономика“

  • 0
  • 111 преглеждания

На 25 ноември на тържествена гала-церемония в „София Тех Парк“ бяха връчени българските бизнес Оскари. Водещ на церемонията беше Александра Сърчаджиева. Поради епидемичната обстановка в страната и въведените мерки за ограничаване разпространението на Ковид-19 събитието се проведе с минимален брой участници.

Най-голямата награда „Мистър Икономика 2021“ получи проф. д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент и изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ в България. Министърът на икономиката Даниела Везиева връчи статуетката „Рибарят и златната рибка“, превърнала се в символ на конкурса, за приноса на проф. Гърков за успешното и устойчиво развитие на минните дружества, които той ръководи.

Г-жа Везиева сподели, че за нея е огромно удоволствие да присъства на празника на успешния бизнес и отправи поздрави към всички присъстващи. „Поздравления на всички Вас за това, че през последните две години успяхте да покажете, че сте достатъчно смели, за да инвестирате в бизнеса си, достатъчно креативни и иновативни, за да превъзмогнете страха от неизвестното и от това как ще живеем в утрешния ден, и ни дадохте перспектива да вярваме, че бъдещето е зелено, светло и дигитално.“

Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България беше отличен за приноса си в развитието и модернизирането на минната индустрия, за нововъведенията в двете дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград, за грижата и инвестициите в общностите, където компаниите развиват дейността си. „Благодарен съм на хората, които ме номинираха и на управителния съвет на КРИБ за признанието. Най-много обаче искам да благодаря на целия екип на „Дънди Прешъс Металс“ в България и на хората, които всеки ден са на работа, показващи какво значи минно-добивната индустрия. В България има място за тежкия бизнес. Желая Ви идната година да бъде още по-успешна за всички и нека направим избора на журито още по-труден. Успех!“ – заяви с вълнение проф. д-р инж. Илия Гърков след като получи престижното отличие.

Въпреки предизвикателствата, пред които бизнесът се изправи заради пандемията от Ковид-19 и кризата, която засегна всеки отрасъл, включително и минната индустрия, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД продължиха с грижа към хората и общностите да осъществяват дейността си. Служителите запазиха работните си места и редовно получават възнагражденията си за своя нелек и професионален труд. Благодарение отговорността на всички работещи в двете дружества и грижата за хората от страна на ръководството, компаниите се запазиха.

Ежегодният конкурс, организиран от списание „Икономика“ и подкрепян през последните 7 години от най-голямата работодателска организация в България – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), е най-престижния бизнес конкурс в страната, който отличава компании и ръководители в българската икономика, постигнали трайни и продължаващи успехи в различни сектори.

През тази година към конкурса бяха добавени четири нови категории. Заедно с двете големи отличия „Мистър Икономика“ и „Мисис Икономика“ бяха връчени награди в категориите „Дигитализация“, „Иновации“, „Пазарна експанзия“ и „Зелени политики“. През 2020 г. конкурсът отбеляза своето юбилейно тридесето издание. Въпреки кризата и предизвикателствата, пред които Ковид-19 изправи всички, организаторите не се отказаха от провеждането му. За разлика от тазгодишното събитие, което е с конкурсен принцип, през 2020 г. организаторите отличиха всички, работили усилено за създаването на устойчив бизнес през изминалите години и успели да променят икономиката на България.

ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“   Приключи третото издание на програма BASE „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ 2021 в Панагюрище
Prev Post ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ Приключи третото издание на програма BASE „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ 2021 в Панагюрище
„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ АД   Заслужи наградата в категория „Дигитализация“ от конкурса на КРИБ
Next Post „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ АД Заслужи наградата в категория „Дигитализация“ от конкурса на КРИБ
Related Posts

Leave a Comment: