„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ ОТКРИ ЛЯТНАТА СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА ЗА 2021 Г.

  • 0
  • 112 преглеждания

 Студенти разгледаха основните производствени звена в Обогатителен комплекс с. Мирково

 „Елаците-Мед“, част от индустриална Група ГЕОТЕХМИН, откри на 1 юли своята лятна Стажантска програма за 2021 година. В административната сграда на Обогатителен комплекс, с. Мирково, компанията посрещна първата група стажанти от 36-мата участници в програмата – студенти от различни университети в страната и чужбина, както и стипендианти на дружеството от МГУ „Св. Иван Рилски“, обучаващи се в инженерни специалности.

В мултифункционалната зала на комплекса Даниела Горанова, ръководител „Набиране на персонал/обучения и квалификация“, и Мариана Вътева, експерт “Подбор на персонала/обучения и квалификация“, приветстваха студентите и ги запознаха с програмата на първия им ден от стажа, както и с наставниците, които ще помагат на младежите в работния процес. За да придобият цялостна представа за мащаба и производствената дейност на предприятието, бяха излъчени презентационен клип на дружеството и видео с моменти от досегашни стажантски програми.

През 2021 г. „Елаците-Мед“ провежда своята 10-та стажантска програма, която се утвърди с добрите си практики в предаването на практически опит на бъдещите млади специалисти. Студентите ще практикуват на двете производствени площадки на компанията – Рудодобивен и Обогатителен комплекс, където ще надграждат своите академични знания и ще придобиват ценни професионални умения. Стажът на компанията е платен, като периодът за провеждането му е гъвкав - между един и три месеца, в зависимост от възможностите и предпочитанията на стажантите. Чрез практикуването в реална работна среда и под ръководството на наставници, едни от най-добрите в своята професия, компанията подпомага младите хора по пътя към професионалната им реализация. Запознаването с постиженията на компанията в областта на дигитализацията и работата с високотехнологични системи в производството е предизвикателство и добра възможност.

„Добре дошли на стаж в нашата компания, която е част от Група ГЕОТЕХМИН и един от най-големите и социално отговорни работодатели в страната. Вярвам, че при нас ще получите много добра възможност да развиете своя потенциал, да усъвършенствате професионалните си умения и да натрупате необходимия опит за успешна професионална реализация, – каза Милена Христова, директор „Човешки ресурси“ в „Елаците-Мед“. – Надявам се да бъдете мотивирани и целеустремени за усвояване на нови знания и да вложите всички усилия, за да се представите добре. Ще се радваме, успешно да завършите стажа си и в бъдеще да станете част от нашия екип. Тук вие ще получите подкрепа за развитие и възможност за кариерно израстване при доказани резултати“.

След официалната част бе организирана обиколка на основните цехове в Обогатителен комплекс, с. Мирково, на която инж. Цветан Дилов, главен експерт в отдел „Производствено-технически“, запозна студентите с технологичния процес, както и с работните зони, където ще практикуват част от стажантите. Студентите са силно мотивирани да придобият практически опит в една от най-големите компании в България.

„Живях 10 години в Сиатъл, щата Вашингтон. Върнах се в България, за да започна стаж в „Елаците-Мед“. Сега съм студент в МГУ в специалност „Автоматизация“. Ще съм на стаж в един от най-интересни отдели в компанията – „Обследване на нови технологии за извличане на метал, – каза Владимир Гребчев от Челопеч и допълни – Вашата компания е огромна, тя продължава да се развива в България и затова може би държавата е позната в цял свят, заради предприятия като „Елаците-Мед“. Владимир смята, че в родината ще има по-добра професионална реализация, отколкото в САЩ.

Николета Негойкова се връща за втори път на стаж в добивната компания. „Бях на стаж през 2019 г., срещнах много интересни хора и научи много нови неща и затова реших да се върна на стаж и тази година“, сподели Николета, която ще трупа опит това лято в отдел „Подбор на персонала, квалификация и обучения“.

„Разбрах за стажантската програма от МГУ, от моите родители, които също работят в „Елаците-Мед“ и смятам, че опитът, който ще придобия, ще ми бъде от полза, – заяви Ивайло Георгиев, студент втори курс в МГУ „Св. Иван Рилски“, специалност „Хидрогеология и инженерна геология“. – За първи път ще съм на стаж тук. Каквото мога, ще дам всичко от себе си. Аз съм от Етрополе и за мен „Елаците-Мед“ е възможност за развитие и потенциал. Бих работил тук за благото на „Елаците“ и региона. Ще бъда на стаж в „Геотехнически отдел“ в Рудодобивен комплекс“, – каза Ивайло.

В лятната Стажантска програма на компанията до момента са преминали повече от 250 студенти, бакалаври и магистри от различни университети в страната и чужбина. През 2019 г. петима от преминалите стажа вече са назначени на постоянни трудови договори в дружеството. С тях общият брой на младите специалисти, стажували през годините и свързали професионалния си път с „Елаците-Мед“, надвишава 50.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА   Пак аварии по водопроводната мрежа
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА Пак аварии по водопроводната мрежа
Обновен детски парк в Копривщица
Next Post Обновен детски парк в Копривщица
Related Posts

Leave a Comment: