ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА Пак аварии по водопроводната мрежа

  • 0
  • 138 преглеждания

През миналата седмица Копривщица на два пъти остана без питейна вода. Остарялата водопроводна мрежа на възрожденския град, която е с етернитови тръби, много често аварира.

Няколко пробива на износените от десетилетна експлоатация тръби, се случиха и през отминалия месец юни. В един от случаите работниците от предприятието „Водопровод и канализация“ на Копривщица трябваше да отстраняват пет аварии за един ден. Предимно по главната улица „Любен Каравелов“ са най-честите повреди, последната от които беше на 9 юни.

Понякога пробойните не се откриват лесно. След извършените ремонти работниците се заемат и с възстановяване на калдъръма по главната улица, но само на няколко метра от тях се появява нова дупка. А постоянно наличната във водопроводната мрежа чиста питейна вода в град като Копривщица, е предпоставка за развитието на туризма, един от основните отрасли в историческия резерват.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ И „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС КРУМОВГРАД“  Приеха двадесет и девет студенти и ученици на стаж
Prev Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ И „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС КРУМОВГРАД“ Приеха двадесет и девет студенти и ученици на стаж
„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ ОТКРИ ЛЯТНАТА СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА ЗА 2021 Г.
Next Post „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ ОТКРИ ЛЯТНАТА СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА ЗА 2021 Г.
Related Posts

Leave a Comment: