Обновен детски парк в Копривщица

  • 0
  • 77 преглеждания

Детският екопарк в Копривщица, който малките жители на града наричат помежду си „дървения“, от 2 юли вече по-приятно място за забавления.  Той се намира до родния дом на Любен и Петко Каравелови. Причината е новото обзавеждане, което бе поставено в него.

Дървените фигури на мечка, пейка с магарешка глава, копие на мост с надпис „Копривщица“ от другата страна, стол и перо на постамент, на който са изписани първите изречения от кървавото писмо на Тодор Каблешков, бяха изработени със резачки и флексове на фестивала на дървените фигури, които се проведе на 10 и 11 октомври миналата година.

Масата за тенис и стрийт (уличен) фитнес уред са закупени със средства по проект, финансиран по ПУДООС, а кардиоуредът (колело) е осигурен от Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

На 2 юли при откриването на обновения детски парк присъстваха кметът Бойка Дюлгярова, служители от общинската администрация и Дирекция на музеите, малки и по-големи жители на възрожденския град. Кметът г-жа Дюлгярова обяви, че през следващата седмица ще бъде възстановен премахнатият мост, който беше наречен на влюбените, тъй като, преди да бъде разрушен младите семейни двойки, които сключваха граждански брак в Копривщица, обичаха да си правят там първите семейни снимки.

Мостът беше изграден по европейски проект, с който бе реализиран и детския екопарк, но беше премахнат от Районната дирекция за Национален строителен контрол преди няколко години.

„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ ОТКРИ ЛЯТНАТА СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА ЗА 2021 Г.
Prev Post „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ ОТКРИ ЛЯТНАТА СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА ЗА 2021 Г.
Народни хорà до късно следобед в село Смолско
Next Post Народни хорà до късно следобед в село Смолско
Related Posts

Leave a Comment: