„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ Подкрепи своите пенсионери пред коледните и новогодишните празници

  • 0
  • 94 преглеждания

Сърцати служители доставиха хранителни продукти и финансова помощ до всеки дом

В навечерието на коледните и новогодишните празници „Елаците-Мед“ АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, предприе поредна доброволна инициатива, с която, по традиция, подкрепи своите пенсионери. В продължение на повече от седмица служители от компанията, спазвайки всички разпоредби и противоепидемични мерки, предвид ситуацията с Covid-19, достигнаха до всеки един от пенсионерите си в общините от Средногорието и ги зарадваха с пакети от основни хранителни продукти и финансова помощ. Инициативата е израз на последователна политика за грижа към пенсионерите от компанията и на съпричастност към трудностите, които изпитват възрастните хора по време на пандемията.

Служителите, които доставяха коледната подкрепа, получиха многобройни спонтанни благодарности. „Щастлива съм, че съм работила в Елаците-Мед!“ - споделя развълнувано Милена Цветкова от Мирково, която има зад гърба си 37 години стаж, от които 34 години в „Личен състав“ на компанията. „Аз не мога да забравя живота си в „Елаците-Мед“ и продължавам да се чувствам все още част от предприятието заради грижата на ръководство за нас! Това е пример за работодателите в България, като жест към пенсионираните служители! Благодаря на всички, да са живи и здрави, успешни и да продължават да постигат най-високи цели!“ – пожела тя на бившите си колеги. Подобни са коментарите на всички, получили помощта, а благодарността им е безкрайна.

„В тези тежки времена, в които светът е в ступор и сякаш животът е спрял, е много обнадеждаващо, че има такива хора и такива компании, като „Елаците-Мед“, които са движени от дълбоки човешки ценности. Тази финансова подкрепа за Коледа ще ни даде възможност да прекараме празниците по-спокойни, а хранителните продукти ще използваме за празничните ни трапези.“ – споделят семейство Дешови от с. Мирково.

Получилите даренията изразиха най-сърдечните си благодарности към ръководството и колектива на „Елаците-Мед“, които не ги забравят и в навечерието на празниици и Деня на миньора винаги ги подкрепят. Никола Берберов от с. Челопеч, работил преди години в компанията, сподели, че чрез този жест на внимание се чувства още като един от екипа на дружеството. Той пожела на работещите сега в предприятието да бъдат горди със своя труд и постижения в минния бранш и особено с добротата и благородството си да помагат на нуждаещите се в трудни времена.

В условията на Covid-19 „Елаците-Мед“ изрази своята солидарност и подкрепа и към Ловчанска епархия, като ѝ дари основни хранителни продукти. Те ще бъдат насочени към нуждаещите се и хората в неравностойно положение в епархията, за да могат по-лесно да преодолеят това трудно време.

Още от самото начало на настъпилата пандемия Група ГЕОТЕХМИН и „Елаците-Мед“ следват убеждението, че разрешаването на проблемите зависи от самите нас и че всеки според силите си и възможностите си трябва да прави усилия в тази посока, за да излезем от изпитанията по-силни, обединени и израснали духовно, като общество.

Компанията подрепи хората с увреждания в шест от общините в региона
Prev Post Компанията подрепи хората с увреждания в шест от общините в региона
ОБЩИНА ЗЛАТИЦА   Вече е част от „България на длан“
Next Post ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Вече е част от „България на длан“
Related Posts

Leave a Comment: