ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Вече е част от „България на длан“

  • 0
  • 69 преглеждания

Първият туристически филм за Златица, Църквище, Петрѝч и Карлиево е осъществен с подкрепата на „Аурубис България“

Община Златица стана част от „България на длан“, най-популярната платформа за представяне на красивите и по-малко познати места в страната чрез съвременно видео съдържание.

„Забележителностите на Златица“ е десетминутен филм за града и селата Църквище, Петрѝч и Карлиево, заснет тази есен от екипа на „България на длан“ и е съвместен проект на Община Златица и „Аурубис България“, осъществен по идея и с финансирането на медодобивната компания. Филмът е достъпен на сайта на „България на длан“ и може да бъде видян на този адрес, както и в социалната платформа на проекта.

„Забележителностите на Златица“ е видео-разходка, която започва от възстановения Златишки метох, минава през църкви и параклиси с уникални дърворезби и иконописи, часовниковата кула, каменните мостове с техните легенди, село Петрѝч с историята за Хвърковатата чета, изкачва се до Спасовото кладенче и хижа Свищиплаз, потопени в есенните багри на Стара планина.

Проектът е част от инициативите на „Аурубис България“ за популяризиране на района като място за активен отдих и туризъм, привлекателно с живописната си природа и историческите си забележителности.

„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“   Подкрепи своите пенсионери пред коледните и новогодишните празници
Prev Post „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ Подкрепи своите пенсионери пред коледните и новогодишните празници
ТЪРЖЕСТВЕНА СЛУЖБА В СЕЛО ЦЪРКВИЩЕ  За празника на храм „Света Екатерина“
Next Post ТЪРЖЕСТВЕНА СЛУЖБА В СЕЛО ЦЪРКВИЩЕ За празника на храм „Света Екатерина“
Related Posts

Leave a Comment: