Компанията подрепи хората с увреждания в шест от общините в региона

  • 0
  • 63 преглеждания

По случай Международния ден на хората с увреждания – 3-ти декември, „Елаците-Мед“ предприе поредната благородна инициатива. Компанията предостави основни хранителни продукти на всички хора с увреждания в общините Мирково, Челопеч, Чавдар, Златица, Пирдоп и Копривщица.

Целта на инициативата е нашите съграждани, оказали се в неравностойно положение поради здравословни проблеми, да бъдат подкрепени с хранителни продукти за тяхната трапеза за предстоящите коледни празници и по време на епидемиологичната обстановка в страната. Днешният ден е и предизвикателство пред нас, като общество, защото сега трябва да  проявим своята съпричастност и грижа към хората, които се нуждаят от помощ и най-вече да им покажем, че за нас те са важни и необходими със своите индивидуалност и опит. Ръководството на „Елаците-Мед“ е убедено, че Международният ден на хората с увреждания е моментът за подкрепа към тях и грижа за благоденствието им.

Той е обявен от Генералната асамблея на ООН през 1992 г. и се отбелязва на 3 декември. Държавите, които членуват в ООН и международните организации, са призовани да честват Деня на хората с увреждания и да провеждат постоянни прояви за интегрирането им в обществото.

По повод Деня на инвалидите „Елаците -Мед“ АД дариха на Община Копривщица хранителни продукти. Благородната инициатива вдъхна вяра и надежда за идващите Светли празнични дни у деветдесет и четири човека от възрожденския град.

Грижата и съпричастността, която проявяват в тези кризисни моменти от компанията, трогна хората. Своята признателност изразиха много от тези, които получиха пакетите, отправили  сърдечни пожелания за здраве и просперитет на своите дарители и приятели от „Елаците-Мед“. Председателят на  Сдружение „Здравец – Общинска организация на инвалидите – Копривщица“ Георги Каменаров благодари за проявената добродетелност, съпричастие и подкрепа от ръководството на предприятието, като пожела на колектива му продължаващи успехи в производствената дейност, здраве и прекрасни мигове в навечерието на Коледа и Нова година.

Хранителните продукти за копривщенци ще се раздават и през тази седмица в клуба на пенсионера.

В НУ „ТОДОР ВЛАЙКОВ“ – ПИРДОП  Реален учебен процес в дистанционна форма на обучение
Prev Post В НУ „ТОДОР ВЛАЙКОВ“ – ПИРДОП Реален учебен процес в дистанционна форма на обучение
„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“   Подкрепи своите пенсионери пред коледните и новогодишните празници
Next Post „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ Подкрепи своите пенсионери пред коледните и новогодишните празници
Related Posts

Leave a Comment: