Емоции с „брабой“ състезания в Копривщица

  • 0
  • 85 преглеждания

И тази година празникът на копривщенския брабой бе изпълнен с много емоции, спортни страсти и победи. Организаторите се бяха погрижили да проведат игри и за малките деца – надбягване с чували по определени коридори. Шестима малчугани намериха сили да се преборят помежду си в атрактивната надпревара. В трудното упражнение победители станаха Ивайло Радомиров, Нешко Кривиралчев и Никола Ватахов.

Много вълнения сред публиката предизвикаха състезателите, пренасящи гаци с картоф по 20 кг. на разстояние от 15 м. Спринтът бе за време, а Сабо Стайков и Тодор Йончев спечелиха наградите от дисциплината.

Три двойки се състезаваха да носят картоф, който се пренася със супена лъжица, захапана с уста, при преминаване на очертаното трасе, което заобикаля гацата с картоф и се връща на стартовата линия. Щафетата се поема от втория член на отбора, който взима панер с картофите, поставя го на главата, без да го придържа с ръце и отново преминава по трасето. Печеливши в това състезание бяха семейство Христина и Филип Черкезови от гр. София

В надпреварата по белене на най-голямо количество брабой (картофи) за три минути, се включиха и гости на празника. Сред десетината претенденти за наградите се откроиха копривщенският зет Генади Петров, Донка Нейкова от възрожденския град и родопчанката Мария Димитрова.

Трудно бе надяждането с картофени кюфтета. Всеки състезател трябваше да изяде 10 броя от любимото на мнозина ястие, с подпомагане на хапването с вода. Безпроблемно в това първенство се справи Сабо Стайков, който взе своята втора награда в деня на копривщенския картоф. Последва го Михаил Медаров - двукратен шампион в предишните издания на празника и Генади Петров, и тримата от Копривщица. В картофения бадминтон 2020 най-добре се представиха Димитър Марков от София, Милена Паралеева от Копривщица и Мария Йончева от София. В конкурса за най-атрактивен бе картофът „Костенурка с пате“ на малката Велизара Крадлекова, а най-голям се оказа брабоят на Слави Кривиралчев.

ОБЩИНА АНТОН И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Подписаха първата си Партньорска програма
Prev Post ОБЩИНА АНТОН И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Подписаха първата си Партньорска програма
КЛУБОВЕТЕ „ТРАДИЦИЯ“ В ЗЛАТИЦА И КОПРИВЩИЦА  Станаха побратими на специален ритуал
Next Post КЛУБОВЕТЕ „ТРАДИЦИЯ“ В ЗЛАТИЦА И КОПРИВЩИЦА Станаха побратими на специален ритуал
Related Posts

Leave a Comment: