ОБЩИНА АНТОН И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Подписаха първата си Партньорска програма

  • 0
  • 103 преглеждания

Медодобивната компания ще осигури 200 000 лв. за социални проекти в средногорската община

„Аурубис България“ ще вложи пряко 200 000 лв. за дейности в подкрепа на развитието на Община Антон в рамките на Партньорска програма, подписана на 14 октомври 2020 г. Срокът за изпълнение на споразумението е четири години, до края на септември 2024 г. Приоритети са подкрепа за здравеопазването, културата, образованието, енергийната ефективност, опазването на околната среда в Община Антон.

Споразумението бе подписано в Антон от кмета на общината Андрей Симов, Тим Курт - изпълнителен директор на „Аурубис България“ и Ивайло Георгиев - ръководител „Връзки с институциите и комуникации“ на компанията.

Изпълнението на Партньорската програма ще започне с проекти за подобряване на енергийната ефективност на сградите на Народно читалище „Христо Ботев – 1925“ и Здравен дом - с. Антон.

„Най – вече доброто име е определящо за успешно развитие на една община и бизнеса в Средногорието. Днес смятам, че и двете страни го доказват със създаването на партньорство, което никога до момента не са имали. Над 100 семейства от Антон са пряко свързани с „Аурубис България“. Убеден съм, че сега ще бъдем още по-ефективни в съвместните ни усилия за развитието на общината, в полза на всички граждани“, каза кметът Андрей Симов по време на подписването.

„Досега бяхме полезни по отделни, по-малки проекти, свързани с това красиво място, Антон. Благодарим на кмета г-н Симов, че поде инициативата за трайно споразумение“, каза Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“.

Община Антон е третата в Средногорието, с която „Аурубис България“ сключва партньорска програма. През пролетта на 2020 г. компанията поднови традиционните си споразумения с Пирдоп и Златица, като бюджетът за социални проекти в двете общини беше увеличен: 1.36 милиона лв. до септември 2021 г.

Извън обхвата на партньорските програми, „Аурубис България“ подпомага МБАЛ „Пирдоп“ и дарява средства за подкрепа на млади таланти, хора в неравностойно положение и популяризиране на Средногорието като място за отдих и туризъм. Компанията осигури и допълнителни ресурси за общинските училища, детските градини и клубовете на инвалиди във връзка със ситуацията с COVID-19.

ПРОДЪЛЖАВА ИНИЦИАТИВАТА „НАШЕТО ЗЕЛЕНО УТРЕ“ НА ГРУПА ГЕОТЕХМИН   Засадени са 160 дървета в град Златица
Prev Post ПРОДЪЛЖАВА ИНИЦИАТИВАТА „НАШЕТО ЗЕЛЕНО УТРЕ“ НА ГРУПА ГЕОТЕХМИН Засадени са 160 дървета в град Златица
Емоции с „брабой“ състезания в Копривщица
Next Post Емоции с „брабой“ състезания в Копривщица
Related Posts

Leave a Comment: