ФК „ПИРДОП“ С трудна победа в домакински мач

  • 0
  • 72 преглеждания

Точно във времето – 16:00 ч. на 21 октомври, когато на стадион „Васил Левски“ в столицата започна дербито от Първа лига на националното първенство по футбол между отборите на „Левски“ и ЦСКА, ФК „Пирдоп“ излезе като домакин на гостите от ФК „Ракитин“ – Трудовец. Това предопредели и малкото зрители на срещата – едва двадесетина най-верни привърженици на тима, повечето от които близки на футболистите. А срещата ще се запомни с шестте отбелязани гола, равенство в резултата до седемдесетата минута и постигане на краен успех от пирдопчани в останалите двадесет до последния съдийски сигнал.

Пред съдийската тройка от Сливница, с главен рефер Сашо Минев, двата тима се представиха в състави: ФК „Пирдоп“: вратар Теодор Михов, Мартин Дамянов, Цветан Михов, Стоян Стоянов, Александър Богоев, Пламен Минчев, Мариян Герасимов, Цветан Цанов, Мирослав Георгиев, Пламен Георгиев, Красимир Пастушки – капитан и ФК „Ракитин“: вратар – Цветолюб Светославов, Красимир Алипиев - капитан, Ивайло Борисов, Камен Каменов, Васил Кирилов, Васил Василев, Цветалин Николов, Анделин Костадинов, Веско Асенов, Любомир Алипиев и Райко Влъчков. По време на двубоя бяха направени и по няколко смени и в двата тима.

В първите минути на срещата отборите се разузнаваха и играта се водеше предимно в центъра. Най-напред – в 8-та минута, пробваха да вкарат гол гостите от с. Трудовец, но несполучиха, а в ответната атака домакините изведоха отлично по дясното крило Цветан Цанов, който напредна и с отмерен удар от средата на наказателното поле не даде шанс на вратаря на „Ракитин“ – 1 : 0.

Футболистите на „Пирдоп“ имаха възможност в 15-та минута да удвоят резултата, но не успяха. Превъзходството им в тази част от срещата бе очевидно и закономерно се стигна до отбелязването на второ попадение във вратата на гостите. Това се случи в 33-та минута, когато капитанът Красимир Пастушки бе изведен от игралното поле на домакините, овладя топката и като надбяга преследващите го защитници на Трудовец, с хубав удар прехвърли излизащия напред вратар Цветолюб Светославов – 2 : 0.

До края на полувремето имаше само един оспорван момент пред Теодор Михов, когато футболистите на „Ракитин“ претендираха за наказателен удар, след като техен играч падна в пеналта, но съдията не уважи протеста им.

През второто полувреме, очевидно доволни и успокоени от резултата, пирдопчани видимо намалиха темпото и предадоха инициативата на гостите. Призивите на капитана Красимир Пастушки и вратаря Теодор Михов – „спряхме да играем, стегнете се!“, не помогнаха. Домакините рядко успяваха да се взаимодействат, което позволи на ФК „Ракитин“ да си спечели дузпа, реализирана в 62-та минута, за 2 : 1. Пет минути след това те стигнаха и до изравняване – 2 : 2, при успешна постепенна атака и неумела намеса на вратаря Теодор Михов, който позволи на топката да премине близо край него, без да реагира, и състезател на гостите безпроблемно я прати в мрежата му.

В ответната атака пирдопчани удариха греда, а изравняването на резултата им подейства отрезвяващо и в оставащите до края около двадесет минути, те се мобилизираха. Заиграха по-настървено, притиснаха футболистите на „Ракитин“ в тяхната половина и голът в полза на пирдопчани висеше „на косъм“. Това стана в 72-та минута, когато Мариян Герасимов се възползва от едно чудесно подаване от Красимир Пастушки и порази вратата на гостите от с. Трудовец.

Четири минути по-късно те бяха пред ново изравняване, но този път Теодор Михов се справи с предизвикателството и отби изпратената към вратата му топка с крак. Малко след това, със самостоятелен пробив от центъра на терена, като преодоля няколко играчи на гостите, влезлият като резерва през второто полувреме Ивайло Пенелов фиксира крайния резултат – 4 : 2 за домакините. Пирдопчани имаха възможност да постигнат още два гола до последния съдийски сигнал, но гарантирали си вече победата, пропуснаха.

По повод моментното отпускане на футболистите от Пирдоп, капитанът Красимир Пастушки сподели след двубоя, че водейки в резултата, състезателите са намалили темпото, очаквайки, че гостите ще се предадат без борба. През тази седмица на отбора предстои международна среща и още един домакински двубой на „Мътивир“ – Ихтиман, който е в събота – 28 октомври.

ДРУЖЕСТВО ОТ ГРУПАТА „ГЕОТЕХМИН“
Prev Post ДРУЖЕСТВО ОТ ГРУПАТА „ГЕОТЕХМИН“
Летец гостува в Златица за Деня на българската авиация
Next Post Летец гостува в Златица за Деня на българската авиация
Related Posts

Leave a Comment: