ФОНДЪТ ЗА ПОДКРЕПА И НАСЪРЧАВАНЕ НА МИКРО, МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС В ОБЩИНА КРУМОВГРАД

  • 0
  • 85 преглеждания

Официално обяви финансираните през 2020 година проекти

След началото на дейността на Фонда, създадените работни места са 52 

На 7 януари 2021 г., чрез видео-конферентна връзка, се е провело официалното годишно събитие на Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“, съобщават от „Дънди Прешъс Металс“. Бенефициентите, подкрепени от фонда, са получили плакети и сертификати за финансираните им през 2020 г. бизнес проекти. Церемонията отразява успеха в усилията на фонда и местния бизнес за устойчивото развитие на Община Крумовград и насърчаването на бизнес инициативите в региона.

На събитието са присъствали учредителите – Община Крумовград, представлявана от кмета г-жа Себихан Мехмед, „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, представлявано от проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България, Красен Кискинов – председател на Фонда и членовете на Управителния съвет,  представители на „Смарт А Груп“ ЕООД – консултант по техническа помощ, представители на „Райфайзенбанк България“ ЕАД, представители на фирмите, получили финансиране.

„Надявам се, че трудната 2020 г. е преминала. Мога само да се радвам на постигнатото през изминалата година, което е заслуга на членовете на управителния съвет на фонда. Специално поздравявам и сътрудниците.“ – е заявила на церемонията г-жа Себихан Мехмед.

„Поздравявам всички участници в този проект. Поздравявам хората, които направиха проектите и успяха да ги защитят. Всичко това показва, че който работи, той ще постигне резултат от своята работа. Нека новата 2021г. бъде здрава, ползотворна и успешна.“ – е казал проф. д-р инж. Илия Гърков. Един от подпомогнатите бизнесмени Румен Моллов, управител на „Моллови 2005“ ООД, е споделил: „Поздравления на всички, които работиха за успешното развитие на фонда. Проектът ми беше дълго време обмислян. Реших да увелича мощностите си в преработката, за което благодаря на кмета. Ако можеше навсякъде в България да се работи така би било чудесно. Като бъдеще виждам отоплението на пелети. Хубаво е човек да мисли и за другите, това ми даде възможност да създам нови работни места. Организирах курсове, за да може хората да се обучат да работят с машините. Имахме трудности по време на кризата, но не спряхме работа.“

Красен Кискинов, председател на Управителния съвет на Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“ е представил дейността през миналата година. Той е изброил предизвикателствата, които е успял да преодолее фондът в условия на пандемията, като е подчертал положените усилия и вложената енергия за реализиране на  проектите от страна на всички участници.

През 2020 г. са финансирани 14 проекта на обща стойност 2 852 946.56 лв. От тях 6 са в сферата на производството, 3 в областта на животновъдството и земеделието, и 5 проекта са в областта на услугите. Работните места, създадени с реализирането им, са 35. Съвкупно, от началото на дейността на фонда през юли 2019 г., са финансирани общо 20 проектни предложения и са създадени 52 работни места, на стойност 3 596 930.56 лв.

По традиция, макар и от дистанция, сертификатите и плакетите на участниците бяха „връчени“ от учредителите г-жа Себихан Мехмед и проф. д-р инж. Илия Гърков.

Улиците в село Бенковски с ново LED осветление
Prev Post Улиците в село Бенковски с ново LED осветление
В ЗЛАТИЦА  Спас Чернев отново извади кръста на Богоявление
Next Post В ЗЛАТИЦА Спас Чернев отново извади кръста на Богоявление
Related Posts

Leave a Comment: