ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Проведе контрола с юношите на „Чавдар“ - Етрополе

  • 0
  • 103 преглеждания

В четвъртък – 20 юли, мъжкият състав на Футболен клуб „Пирдоп“ проведе първа контролна среща преди началото на сезон 2020 – 2021 година. Единственият представител на региона в Зона „Изток“ на Софийската „А“ окръжна група имаше за свой противник на терена младият, амбициран и добре подготвен отбор на юношите старша възраст на ФК „Чавдар“ – Етрополе. Срещата бе наблюдавана от около петдесет почитатели на популярната игра от Пирдоп, предимно състезатели от юношеските и детските състави на клуба и близки на футболистите.

Приятното време бе предпоставка двата тима да проведат оспорван и изпълнен с интересни моменти двубой, ръководен от местна съдийска бригада, водена от Никола Ингилизов, с помощници Стоян Питеков и Илия Бояджиев. Тримата от две години реферират срещи от различни нива на българския футбол, като от 2020-та главният съдия Ингилизов и помощникът му Питеков имат наряди и в трета лига на българското първенство.

Първото полувреме на срещата премина с подчертано надмощие на домакините от ФК „Пирдоп“, които притиснаха в повечето от игралното време младите си опоненти в тяхното поле. Пропуски в завършващата фаза на атаките им обаче, не позволиха да отбележат гол. С добрата си игра се отличи вратарят на гостите, който вещо спаси няколко силни удара на нападателите на ФК „Пирдоп“. Етрополци също имаха своите възможности и дори бяха по-близо от пирдопчани да поразят вратата на стража им Стефан Ралчев. В 34-та минута, при една атака от ляво, се стигна до удар към неговата врата, като топката се отби от напречната греда. Така първите 45 минути завършиха при нулево равенство.

След подновяването на играта двубоят стана по-динамичен и закономерно се стигна до отбелязването на попадения и в двете врати. Най-напред при едно разбъркване пред стража на ФК „Пирдоп“ се стигна до единадесетметров наказателен удар, който нападател на ФК „Чавдар“ безпроблемно отбеляза във вратата на домакините. Устремът на гостите продължи и само две минути по-късно те вече водеха с 0 : 2, след нов гол във вратата на пирдопчани.

Резултатът определено амбицира домакините да отвърнат подобаващо на младите си опоненти и те видимо повишиха концентрацията си, което се отрази и на тяхната игра. В средата на полувремето се стигна до дузпа в тяхна полза, която Цветан Михов реализира за 1 : 2. Атаките на отбора на ФК „Пирдоп“ към вратата на гостите продължиха и петнадесет минути преди края на срещата Пламен Георгиев постигна равенството 2 : 2, при което завърши срещата. Двата тима останаха доволни от проверката, преминала в спортменски дух и с изключително малко нарушения на правилата на играта от футболистите.

Срещата бе последна за състава на ФК „Пирдоп“ преди традиционното им участие в силния турнир, който се провежда всяко лято в черноморските курорти Обзор и Бяла. Играещият треньор на мъжкия състав Красимир Пастушки сподели за в. „Регион“, че в турнира ще участват четири тима от клуба – съставът на децата, родени през 2011 година, следващите по възраст – родени през 2008, и през 2006 г., и мъжете. Подготовката до момента е преминала в домашни условия, при мъжете има две нови попълнения – братята Николай и Денислав Ботинови. Общо в отбора са осемнадесет футболисти, като някои от тях са от школата, навършили вече годините за участие при юношите. Тимът ще стартира участието си в първенството на 12 септември, когато започват двубоите в Софийската „А“ окръжна група.

Храмов празник на старата църква в Копривщица
Prev Post Храмов празник на старата църква в Копривщица
ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“  Подписа договор с Община Златица
Next Post ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ Подписа договор с Община Златица
Related Posts

Leave a Comment: