ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ За трети път спечели купата на турнир в Обзор

  • 0
  • 117 преглеждания

През миналата седмица, както съобщи в. „Регион“, четири възрастови групи на Футболен клуб „Пирдоп“ участваха в силния турнир на Българското Черноморие, домакин на който бе курортът Обзор. Пирдопчани участваха с тимовете си от школата – децата, родени през 2006, 2008 и 2011 година, и състава на мъжете.

Най-силно представяне е имал отборът на мъжете, спечелил за трета поредна година купата и първото място на турнира, в който са участвали състави от гр. София, от гр. Обзор, „Розова долина“ – Казанлък, един от тимовете на „Черно море“ – Варна, „Олимпик“ и „Тича“, също от Варна, „Металург“ – Перник, състави от  Павликени, Асеновград.

Добре са се представили и младите таланти на клуба, съобщи по телефона треньорът Красимир Пастушки, преди да приключи подготовката на пирдопчани край морето. Най-добър полузащитник на турнира и с персонална награда във възрастовата група 2011 г. е Петрослав Пастушки от Пирдоп. В следващата възраст – родени през 2008 г., купата за най-добър вратар е заслужил Тодор Венков. Освен със златните медали при мъжете, отборът на Пирдоп е бил отличен и с купите за голмайстор и за най-добър нападател, спечелени от Тодор Александров.

Турнирът е преминал на високо ниво, като представителите на Пирдоп са постигнали три победи над противниците си, а в една от срещите са завършили на равно. Мъжете на клуба са надделяли над „Металург“ – Перник с 4 : 3, и с 6 : 1 над отбора на Асеновград. С „Рилски спортист“ – Самоков мачът е завършил 5 : 0 в полза на пирдопчани, а без победител и при резултат – 3 : 3, е приключил двубоят на тима със състав от столицата. Така представителите на Средногорието са защитили авторитета си на най-силен състав в престижното предсезонно състезание в най-популярната игра и за трети път завоювали първото място в надпреварата.

Децата са играли с връстниците си от „Черно море“,  с домакините, с „Олимпик“ и „Тича“ – Варна, и с „Металург“ - Перник. В събота – 29 август, футболистите на Пирдоп от четирите отбора използваха деня за възстановяване и продължаване на подготовката на плажа на град Обзор, а в неделя се завърнаха в родния край.

В СЕЛО КАМЕНИЦА   Лятното училище завърши с изложба и народни танци
Prev Post В СЕЛО КАМЕНИЦА Лятното училище завърши с изложба и народни танци
В ПИРДОП   Отстраниха стари опасни дървета и почистиха двора на социалния дом
Next Post В ПИРДОП Отстраниха стари опасни дървета и почистиха двора на социалния дом
Related Posts

Leave a Comment: