„ГЕОТЕХМИН“ И „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ – ПОМОЩ В ЗДРАВНАТА КРИЗА

  • 0
  • 100 преглеждания

Компаниите съдействат на общини и медицински заведения в борбата с „Ковид-19“

В здравната криза много компании доброволно поемат задължения, които надхвърлят обичайното разбиране за корпоративна социална отговорност и се стараят да повишат своя ангажимент към всички заинтересовани страни.  Борбата с разпространението на новия вирус Covid-19 е изпитание не само за социалните и здравни системи по света и в България, но и за подхода на бизнеса в областта на устойчивото развитие. Дружествата от Група ГЕОТЕХМИН са сред тези представители на бизнеса, които изпълняват гражданския си дълг към служители и институции и в кризата.

Регионалното дружество „Елаците-Мед“ АД, което е сертифицирано по международни стандарти, в това число по стандарта за здраве и безопасност при работа, предприе извънредни мерки по оценка на риска и с цел превенция срещу заболяването сред работниците и служителите си. Още преди обявяването на извънредното положение в компанията са приложени стриктни мерки за обеззаразяване на работните и административните помещения, осигурени са в достатъчни количества предпазни средства и дезинфектанти. Служители на „Елаците-Мед“ периодично обработват всички сгради и подходи към тях с препарати, при спазване на изключителни мерки за личната си сигурност.  На двете работни площадки има и термокамери. Подготвени са санитарни правила и извънредни инструкции към работещите във връзка с пандемията, твърдят от компанията.

През седмицата стана ясно от съобщения на общини от Средногорието във фейсбук,  че „Елаците-Мед“ АД оказват сериозна и изключително навременна помощ и на общините от Средногорието и национални институции в борбата с пандемията и разпространението на коронавируса. На 23 март екипи на „Елаците-Мед“ започнаха третиране с дезинфекциращи средства сградите на общинските администрации и места за най-масово посещение от граждани в общините Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, както и в кметствата Бенковски, Петрич и Карлиево, Църквище. Действията в помощ на местната власт ще продължат и през следващите седмици.

„Елаците-Мед“  заедно с „Аурубис България“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ направиха ценно дарение за подкрепа на МБАЛ – Пирдоп в сложната обстановка.

„Геотехмин“ и „Елаците-Мед“ дават своя важен принос за борба с разпространението на „Ковид-19“ и на национално ниво. Двете дружества са дарили парични средства на Военномедицинска академия – София, на Българския червен кръст и на Националния център по заразни и паразитни болести за подкрепа на тяхната дейност и усилията на българските медици за опазване общественото здраве. От Българския червен кръст заявиха за в. „Регион“, че средствата ще бъдат употребени за закупуване на необходимата им за работа апаратура, медицински консумативи, защитни облекла и предпазни средства. Медицинските власти, лекари, сестри и специалисти, работещи на първа линия в борбата с „Ковид-19“, получават жизненоважна помощ в битката срещу непредсказуемото развитие на пандемията.

Окуражаващо е да видим как в тези трудни времена частният бизнес, който също е уязвим и изправен през редица предизвикателства, продължава своята политика на корпоративна социална отговорност, основана на трайни ценности.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  Помагат за комфорта на най-малките жители на Копривщица
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Помагат за комфорта на най-малките жители на Копривщица
МБАЛ – ПИРДОП  Оборудва отделение за прием на болни от коронавирус
Next Post МБАЛ – ПИРДОП Оборудва отделение за прием на болни от коронавирус
Related Posts

Leave a Comment: