Геотехмин обучи експерти от японската ММТЕС

  • 0
  • 90 преглеждания

С тържествена церемония в края на юни приключи обучението на млади геолози от японската компания „Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън“ (ММТEC), организирано от „Геотехмин“ ООД за втора поредна година. То се осъществява в рамките на подписан меморандум от проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на „Геотехмин“ ООД, и г-н Хироаки Анзай, президент на японската компания ММТEC, който предвижда предаване на технически умения на млади японски специалисти.

В продължение на месец и половина младите геолози от ММТЕС Юсуке Китагауа и Косуке Ишияма, работиха редом с професионалисти с дългогодишен опит в областта на геологията и минното дело от „Геотехмин“ ООД и „Елаците-Мед“ АД. Програмата включваше теоретично и практическо обучение в реална работна среда на територията на рудник „Елаците“ и Обогатителен комплекс – Мирково, като за специалистите от ММТЕС това беше първи допир с открития добив на полезни изкопаеми. Техен ръководител и ментор беше Владислав Трашлиев, експерт с многогодишен опит в минната индустрия и директор на дирекция „Геология и концесии“ в „Геотехмин“. Неговите колеги, както и специалистите на „Елаците-Мед“ взеха активно участие в проекта, влагайки максимални усилия, за да отговорят на високите очаквания от японска страна.
Тази година участниците отново получиха сертификати за успешно завършено обучение преди да се завърнат в Япония. Те споделиха, че обучението е надминало очакванията им, че са се наслаждавали на работата си и са  работили с удоволствие всеки ден, като натрупали много полезни знания и са удовлетворени от предоставената им възможност. Юсуке Китагауа и Косуке Ишияма изказаха благодарност към екипите на „Геотехмин“ ООД и „Елаците-Мед“ АД,  като заявиха, че ако имат възможност биха се върнали и да работят на рудник „Елаците“.

 

ПРОФ. ДТН ИНЖ. ЦОЛО ВУТОВ  Удостоен с най-високата държавна награда – орден „Стара планина“
Prev Post ПРОФ. ДТН ИНЖ. ЦОЛО ВУТОВ Удостоен с най-високата държавна награда – орден „Стара планина“
ТРИДЕСЕТ И СЕДЕМ СТУДЕНТИ  Започнаха летен стаж в „Елаците-Мед“
Next Post ТРИДЕСЕТ И СЕДЕМ СТУДЕНТИ Започнаха летен стаж в „Елаците-Мед“
Related Posts

Leave a Comment: