ТРИДЕСЕТ И СЕДЕМ СТУДЕНТИ Започнаха летен стаж в „Елаците-Мед“

  • 0
  • 59 преглеждания

На първи юли в Обогатителния комплекс на рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед“ бе официално открита Лятната стажантска програма за 2019 г. В една от залите на дружеството домакините от отдел „Човешки ресурси“ – директорът Милена Христова и модераторите Даниела Горанова и Мариана Вътева, посрещнаха младите хора, изявили желание да продължат своята подготовка и през лятото по избраната специалност, която изучават във ВУЗ и да надградят знанията и уменията си в реална работна среда.

Тридесет и седем са младите хора, които ще бъдат на стаж в компанията, като за някои от тях обучението ще продължи през цялото лято – от месец юли, до месец септември. В групата имаше и студенти, които за поредна година се възползват от програмата на „Елаците-Мед“. Заедно с тях на церемонията по официалното откриване бяха и техните наставници, под чието ръководство младежите ще работят и усвояват нови знания в следващите седмици.

Младежите бяха запознати с производствената дейност на „Елаците-Мед“ от директор „Човешки ресурси“ на фирмата Милена Христова, която изрази благодарности към студентите за направения от тях избор да бъдат стажанти на една от водещите компании у нас в минния бранш. До настоящата година от програмата на дружеството са се възползвали 220 студенти, като някои от тях вече са на отговорни позиции във фирмата и част от колектива на предприятието.

Наставниците ще бъдат през целия летен стаж със студентите, ще насърчават, подкрепят и помагат на младите хора за надграждане на техните знания и умения в реална работна среда в професионалната област, в която се подготвят, каза г-жа Христова и пожела успех и ползотворен стаж на бъдещите специалисти и на техните обучители.

Даниела Горанова – Ръководител „Набиране на персонал, обучение и квалификация“ на „Елаците-Мед“ запозна младежите с програмата, която предстои да бъде изпълнена по време на тяхната подготовка в компанията. А Мариана Вътева – експерт „Подбор персонал, обучения и квалификация“ обясни, че от дружеството са предвидили 26 позиции и специалности, от които студентите са имали възможност да избират за своя летен стаж. Интересът към нашата компания на младите хора с всяка година се нараства, каза тя.  Повече от сто студенти са подали заявления за включване в програмата, от които са избрани да бъдат стажанти тридесет и седем от седем висши учебни заведения – МГУ „Св. Иван Рилски, представен от 15 свои възпитаници за програмата, УНСС – десет, Химикотехнологичния и металургичен университет – четири, Технически университет – един, Университета по архитектура, строителство и геодезия – един и др. Един от стажантите идва чак от университета в гр. Лийдс, Великобритания. Двадесет от тях ще бъдат на работа в Обогатителния комплекс, а седемнадесет от тях ще проведат своя стаж в Рудодобивния комплекс – Етрополе.

В своя първи работен ден в „Елаците-Мед“ стажантите се запознаха с наставниците си – доказани професионалисти, с богат опит. Младежите подписаха индивидуалните си договори и бяха инструктирани за условията за безопасен труд, както и с правилата за вътрешен ред в компанията, след което получиха личните си предпазни средства за работа. Студентите имаха производствена обиколка из Обогатителния комплекс, за запознаване с предприятието, при която бяха водени от инж. Иванка Котова.

Направена бе и традиционната снимка на стажантите с техните ръководители и модератори пред знака на предприятието и на фона на административната сграда на „Елаците-Мед“. За всички тях е осигурено добро заплащане на положения труд, работно облекло, транспорт до с. Мирково или общежитие, за тези, които имат такава необходимост.

Геотехмин обучи експерти от японската ММТЕС
Prev Post Геотехмин обучи експерти от японската ММТЕС
МИННИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ   Посетиха Рудодобивния комплекс на „Елаците-Мед“
Next Post МИННИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ Посетиха Рудодобивния комплекс на „Елаците-Мед“
Related Posts

Leave a Comment: