ГРУПА „АСТРОИДА“ И МЕСТНИ ТАЛАНТИ С концерт за жителите на Пирдоп

  • 0
  • 110 преглеждания

Третата проява от културната програма на Община Пирдоп, посветена на юбилейния празник на града, бе музикалната вечер в събота – 14 юли. До т. нар. „Воден кът“ в градската градина със свои изпълнения пред жителите и гостите на града се представиха Вокална група „Астроида“ с ръководител Цветина Грамова и младите таланти Мария Велкова и Реми Бобев.

Концертът бе открит от зам.-кмета на общината Вера Бойчева, която даде начало на спектакъла. Той бе и с благотворителна цел – в специални запечатани кутии присъстващите на музикалната вечер имаха възможност да изразят подкрепата си с дарения за танцьора от с. Мирково Симеон Хрисков, който се нуждае от лечение в чужбина. Цветина Грамова е ръководител на три фолклорни и певчески групи в Пирдоп и с. Душанци. Завършила е Пловдивската академия за музикално и танцово изкуство и е хореограф на самодейни състави и в други общини и селища в региона.

Почитателите на хубавата песен и популярни в миналото хитове, сред които родители и близки на музикантите, аплодираха изпълнителите. А те ги зарадваха с песни на българската група „Тоника“, на шведската „АББА“, на Албано и Румина Пауър и др.

Мария Велкова, в акомпанимент на китара от Реми Бобев, изпълни няколко свои авторски песни на английски език. За удоволствието, което доставиха на публиката, изпълнителите получиха от Община Пирдоп рекламни издания и книги, издадени през последните години.

Музикалната вечер е традиционна за Пирдоп, като първата бе организирана през лятото от 2016 г. с проекта „Изкуство под звездите“, когато се отбелязаха 80 години от създаването на парка, каза зам.-кметът Вера Бойчева. През миналата година бе организирано и лятно кино.

Програмата през настоящата седмица продължава с концерт Акустично трио „СБМ“ на джаз и евъргрийн мелодии. Пътуващото лятно кино на БНТ отново ще посети Пирдоп, а в града ще има прожекции и на пет български европейски продукции, включени в програмата на Международния „София филм фест“.

СЕДЕМТЕ ОБЩИНИ ОТ РЕГИОНА
Prev Post СЕДЕМТЕ ОБЩИНИ ОТ РЕГИОНА
МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ  Представиха проектите си на финала на компютърна академия
Next Post МЛАДИ ПРОГРАМИСТИ Представиха проектите си на финала на компютърна академия
Related Posts

Leave a Comment: