Художник нарисува пленера в Копривщица

  • 0
  • 95 преглеждания

В рамките на проведения пленер за живопис „С цветовете на България“, който се проведе от 7 да 15 септември в Копривщица, известни художници рисуваха във възрожденския град. Проявата се организира от фондация „Имеон Балкани“, с подкрепата на „Елаците-Мед“ АД и „Геотехмин“ ООД.

На 14 септември в двора на старото възрожденско училище бе организирана изложба на произведения на творците Аглика Гайтаникова, Анатолии Станкулов, Андрей  и Дарина Яневи, д-р Красимира Дренска, проф. д-р Стефан Алтънов, Стефан Чучулиев, д-р Юлиан Станкулов и Ялмур Станкулова.

Кметът на община Копривщица Бойка Дюлгярова благодари за подкрепата на двете компании и изрази надежда съвместната работа с Община Копривщица да продължи и в бъдеще. Тя покани художниците да гостуват и през другите сезони във възрожденския град, за да го преоткриват отново. Особено пленителна е Копривщица през зимата, каза Бойка Дюлгярова каза тя, призовавайки този техен пленер да не е единствен.

Почитателите на живописа имаха възможност да разгледат изложбата. А Юлиян Станкулов, помолен да сподели своето впечатление от пленера, заяви: „Аз съм го нарисувал!“.

ЮНОШИТЕ НА ФК „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“   С впечатляваща домакинска победа на стадиона в Мирково
Prev Post ЮНОШИТЕ НА ФК „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ С впечатляваща домакинска победа на стадиона в Мирково
ПОДВИЖНА ВЕЛОРАБОТИЛНИЦА  Помага на копривщенци да поддържат колелетата си
Next Post ПОДВИЖНА ВЕЛОРАБОТИЛНИЦА Помага на копривщенци да поддържат колелетата си
Related Posts

Leave a Comment: