И мирковчани не се отзоваха масово на призива

  • 0
  • 105 преглеждания


Шумно рекламираната акция „Да изчистим България за един ден” не срещна неоходимото разбиране сред жителите на Мирково. Въпреки че общината беше пуснала обява, че ще окаже съдействие на всички граждани,  организации и фирми за почистването на поречието на река Мирковчица, двора на читалище „Христо Ботев” и на зелените площи при чешмата под гарата, желаещи не се явиха.

Във фейсбук страницата „Гласът на Мирково” беше публикувана снимка, показваща замърсеното поречие на река Калугерица, но никой не излезе да го почисти, дори авторът на фотографията. Въпреки призивите, непочистени останаха и любимите места за разходка, отдих и почивка, зелените площи, спортните и детските площадки. Единствените, които откликнаха на призива и се включиха в доброволното почистване на района, в който работят, бяха служителките на социалния патронаж, сътрудничещи си с БЧК и три жени, работещи на спортния комплекс.

Въоръжени с ръкавици, метли, лопати и чували, те съвестно почистиха района около сградите за приготвяне на храна на възрастни и болни хора и игрищата на стадиона. Явно всеки в Мирково разчита на службите по чистотата да направят необходимото и щом като им се плаща, нека да чистят. Похвална е инициативата на други селища, например в с. Зверино, където всички ученици, заедно със своите учители, почистиха района на училището и го подготвиха за предстоящата учебна година.

Смятам, че така на практика се възпитават децата в трудолюбие, отговорност и любов към родното село и мястото, в което прекарваме голяма част от живота си.

В КОПРИВЩИЦА  Откриха паметен знак за родолюбивите братя Груеви
Prev Post В КОПРИВЩИЦА Откриха паметен знак за родолюбивите братя Груеви
Изложба за просветителя с уникални експонати
Next Post Изложба за просветителя с уникални експонати
Related Posts

Leave a Comment: