И мирковското училище с духов оркестър

  • 0
  • 102 преглеждания

В село Мирково, както всяка година на 15 септември,  беше даден стартът на новата учебна година . В съответствие с мерките за безопасност, в двора на училището присъстваха само официалните лица и родителите на първокласниците. Съобразно предписанията на образователното и на здравното  министерство, училищното ръководство, заедно с общината, вече е изпълнило предписанията за безопасни условия, при които да се обучават учениците. В коридора на първия етаж са поставени специални турникети, които да ограничават  преминаването на повече ученици едновременно  при влизането в сградата. За удобство на родителите и учениците от началните класове пред входа на училището е инсталиран домофон за връзка помежу им.

Тържествената част по откриването на учебната година започна с дебюта на ученическия оркестър „Мирковски орли“, под дирегентството на неговия основател Тодор Цачев. Това е първият музикален състав в дългогодишната история на училището. В встъпителните си думи г-н Цачев сподели, че обучението на оркестрантите се е провело в условията на криза и извънредните мерки за безопасност, което прави постигнатото от тях още по-значимо. Той благодари за подкрепата на кмета и общинския съвет ОУ Георги Бенковски, Спортен комплекс Мирково“, „Елаците-Мед“ АД и родителите, за тяхно съдействие за кратък период той обучи на различни инструменти толкова много деца.

Илияна Гочева-Нейкова прочете поздравителен адрес  от изпълнителния директор на „Елацитеед“  инж. Драгомир Драганов. С пожелания да бъдат здрави, да имат упоритост в покоряването на дебрите на науката и търпение, към учениците и учителите се обърна кметът на общината Цветанка Йотина. Тя изказа благодарности на целия учителски колектив и на родителите, избрали мирковското училище, в което да се учат децата им.

В ОУ „Георги Бенковски тази година ще се учат около сто деца, някои от които са в самостоятелна форма на обучение. Водосвет за здраве извърши отец Николай, който поръси всички със светена вода. Със символичен ключ към знанието в ръце и стихотворение поздрави присъстващите първокласничката Иванина. С приветствие към ученици, учители и гости се обърна директорът на училището Марианна  Горгорова. С трогателни думи и подаръци в заслужена пенсия беше изпратена учителката по математика Кунка Христова. На нейно място своята педагогическа дейност започва младата учителка Ваня Балева. Освен нея в училището има още няколко млади попълнения от учители.

Община Мирково осигури подаръци за всяко едно дете по случай първия учебен ден, които бяха раздадени от техните класни ръководители. В училище влязоха само родителите на първокласниците, за да се запознаят с  изискванията  и с първата учителка на техните деца Соня Петрова.

ШКОЛИТЕ ПО МУЗИКА В ПИРДОП  Подновиха заниманията за новата учебна година
Prev Post ШКОЛИТЕ ПО МУЗИКА В ПИРДОП Подновиха заниманията за новата учебна година
ПИРДОПСКАТА ЛЕКОАТЛЕТКА ЕЛИЦА ТОДОРОВА  С личен резултат в Истанбул
Next Post ПИРДОПСКАТА ЛЕКОАТЛЕТКА ЕЛИЦА ТОДОРОВА С личен резултат в Истанбул
Related Posts

Leave a Comment: