ШКОЛИТЕ ПО МУЗИКА В ПИРДОП Подновиха заниманията за новата учебна година

  • 0
  • 92 преглеждания

На 19 септември официално бе закрита Лятната академия, организирана от „Аурубис България“ и „Музикален център „Феникс Мюзик“ – София. За първи път от началото си тя се проведе онлайн, поради епидемичната обстановка в страната. Средногорските таланти, продължили подготовката си по китара, пиано, джаз и поп пеене за шесто поредно лято, получиха сертификатите за приключеното обучение. Успешно я завършиха 18 деца, а новият начин на преподаване се оказва подходящ за условията при наложените мерки за предпазване от заразяване с Ковид-19. Похвали заслужават всички участници в академията, каза ръководителят на центъра Хриска Кожухарова.

Същия ден стартира и новата учебна година в школите на Музикален център „Феникс Мюзик“, които работят с подкрепата на читалище „Напредък“ в града. При музикалните педагози – Николай Пефев по пиано, Милен Джуров – по китара и Габриела Партовска по джаз и поп пеене, досега се подготвяха 22 даровити деца от Средногорието. Г-жа Кожухарова изрази надежда да има още записвания, защото регионът се слави със своите таланти, които успяват и вървят напред.

Четирима от възпитаниците на школите ще участват във фестивала „Крилете на музиката“, който се провежда през есента в столицата, увери тя. Ще се представят и на фестивала, организиран от Софийските читалища. Затова с тях ще се проведе по-интензивна подготовка, за да е успешно представянето им пред взискателната местна публика.

Всяка събота, с часове по четиридесет минути, при спазване на противоепидемичните мерки, ще надграждат своите музикални умения и знания по 6 млади таланти от региона в школата поп и джаз пеене, а по осем – в тези по китара и пиано.

Преди да започнат редовните часове с първите от тях по предварително подготвения график, Хриска Кожухарова пожела на всички да са здрави и да продължават с усърдието си в изучаването на музикалните инструменти и развитие на певческите си умения.

НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО  Трета на маратона в Кюстендил
Prev Post НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО Трета на маратона в Кюстендил
И мирковското училище с духов оркестър
Next Post И мирковското училище с духов оркестър
Related Posts

Leave a Comment: