ПИРДОПСКАТА ЛЕКОАТЛЕТКА ЕЛИЦА ТОДОРОВА С личен резултат в Истанбул

  • 0
  • 90 преглеждания

Преди дни състезателката на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп Елица Тодорова, се завърна от участие на Балканското първенство по лека атлетика, домакин на което бе столицата на Република Турция – Истанбул. Най-добрата девойка старша възраст у нас отново е доказала, че продължава с израстването си в любимия спорт. Елица Тодорова е завършила в дисциплината 1500 м. гладко бягане на шесто място, с време 4:35 мин. Пирдопчанката сподели, че се е чувствала уморена от продължителното пътуване до Истанбул и съжали, че не е показала най-доброто от себе си. Въпреки това тя е постигнала личен резултат в дисциплината, което показва постоянството и израстването й в атлетиката.

Състезанието на практика е било мини Европейско първенство, защото в него са участвали отбори, освен от почти всички страни на Балканите, още и от Армения, Украйна, Азербайджан, Грузия, Австрия, Кипър и Сан Марино. Цялата Балканиада е преминала при изключително строги мерки за опазване здравето на състезателите. Преди да застанат на старт на пистата, всички атлети са преминавали по четири пъти за проверка на здравния статус.

На старт в дисциплината 1500 м. Тодорова е бягала в конкуренцията на още 11 много добре подготвени атлетки, представителки на 9 отбора. Класирането й е доста добро, за нивото на атлетиката у нас. Подготовката на пирдопската състезателка е била сериозно затруднена от мерките, наложени в страната за предпазване от Ковид-19. По тази причина не са се провели предвидените няколко дни тренировки на високопланинска база „Белмекен“. В повечето от времето тя е работила в домашни условия и само няколко пъти е имала възможност да бяга на писта в столицата. И това е станало благодарение подкрепата, която оказва на клуба и атлетката „Аурубис България“, за което са изключително благодарни. Защото от Министерството на младежта и спорта са забавили плащания към клубовете по завоюваните точки от участия на техни спортисти в национални първенства.

До сега Елица Тодорова участва на в няколко много силни състезания у нас. На 22 септември тя ще участва и на шосейното състезание в София, което е последното преди Националния шампионат по крос „Кънтри“. Домакин на надпреварата в края на месец октомври ще е гр. Луковит.

И мирковското училище с духов оркестър
Prev Post И мирковското училище с духов оркестър
КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ И ОБЩИНИТЕ АНТОН И ЧАВДАР
Next Post КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ И ОБЩИНИТЕ АНТОН И ЧАВДАР
Related Posts

Leave a Comment: