ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ Успешно приключи „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ 2021

  • 0
  • 93 преглеждания

На 28 юли в София, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ програма BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ на Индустриален клъстер Средногорие в партньорство сФондация Америка за България“ и Асоциация на българските лидери и предприемачи – ABLE, официално закри своя шести сезон. През последните седмици деветнадесет участника трупаха нови знания, опит и вдъхновение от успели българи как да построят основите на своя малък бизнес в България.

Участникицет в програмата защитиха своите бизнес проекти пред компетентно жури, представлявано от Виолета Недева – програмен директор Бизнес, предприемачество и технологии“ от Фондация Америка за България“, Николай Минков - изпълнителен директор на Индустриален клъстер Средногорие“ и Кремена Дервенкова - изпълнителен директор на Асоциация на българските лидери и предприемачи. На представянето им присъстваха представители на фондацията, Индустриален клъстер „Средногорие“,  ABLE и гости.

Идеите на завършилите програма BASE се простираха от Физиотерапия – Превенция и лечение от ново поколение на пациенти, страдащи от проблеми и дискомфорт във всички части на тялото, за създаване на повече възможности за международните студенти в българските университети, промотиране на България като образователен HUB чрез квалифицирано образование, „Моят дом – изграждане на дигитална платформа за търсене/наемане на жилище”, Център за подкрепа за личностно развитие за деца в предучилищна и училищна възраст и много други.

Всички бизнес идеи имат потенциал за реализацията и успех, но само шест бяха отличени. Журито класира на първо място Христина Христова- Бозаджиева  за проекта ѝ „Бонсови поляни“ – хижа в сърцето на Люлин планина“. Второто място бе поделено между Дарина Сотирова, която представи своята идея за „ШЕН“ натурална биоразградима дъвка и Ясен Ников с ръчно изработени ножове. Трето място бе отредено на Надя Иванова с бизнес план за Финансово - счетоводни услуги и консултации. Двама участници получиха и поощрителни награди - Габриела Партовска с бизнес проекта си  “YourSongID” - лична песен с послание и Генади Петров за онлайн платформата му „Empower“.

Г-жа Недева връчи наградите на отличените бизнес проекти. Индустриален клъстер Средногорие раздаде сертификати на всички участници за тяхната мотивация и активно участие по време на курса, и изрази благодарност към менторите, които отделиха време и усилия да споделят професионалните си знания и опит с участниците.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД И НА „ВОЙВОДЕНЕЦ“  Изложба с над петстотин снимки и народни хора през нощта
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД И НА „ВОЙВОДЕНЕЦ“ Изложба с над петстотин снимки и народни хора през нощта
ЛЯТОТО ВЪВ ВАРНА  Богато на културни и спортни прояви
Next Post ЛЯТОТО ВЪВ ВАРНА Богато на културни и спортни прояви
Related Posts

Leave a Comment: