ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ Успешно приключи програма „Бизнес академия за стартиращи предприемачи 2021“ в Елин Пелин

  • 0
  • 88 преглеждания

На 9 септември в Община Панагюрище програма BASE - Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ на Индустриален клъстер Средногорие в партньорство с Фондация Америка за България“ и Община Елин Пелин официално закри своя седми сезон на академията за стартиращи предприемачи. През последните дванадесет седмици всеки четвъртък двадесет участници се събираха, за да черпят знания, опит и вдъхновение от успели български предприемачи как да построят основите на своя малък бизнес в България.

Четиринадесет участници защитиха своите бизнес планове пред компетентно жури, представлявано от Надя Захариева, програмен Директор „Бизнес, предприемачество  и технологии“ от Фондация Америка за България, Мая Александрова, главен юрисконсулт на „Аурубис България“ и инж. Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“.

На представянето на бизнес идеите присъстваха Нанси Шилър, президент и изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“, Райничка Николова, заместник-кмет „Образование, хуманитарни и социални дейности“ на Община Елин Пелин, Десислава Чалъмова, директор „Бизнес развитие“ на Индустриален клъстер „Средногорие“ и гости.

Идеите на участниците се простираха от Мобилно приложение с наименование Профилактичен Дневник, Салон за красота „Dani nails and spa, на място за отдих и апитерапия, „Фурна за хляб „Хляб и напитки“, „Сладкарница Вселена“, „Сладкарски цех „М Кейк“, „Малък енергиен дом“  и други.

Макар всички бизнес идеи да имат своя потенциал за реализацията и успех, само четири бяха отличени. Журито класира на първо място Милен Павлинов, който представи идеята си за сондираща машина и уред за геофизично проучване на дълбочина до 100 м. На второ място е Дарина Вучкова с нейния проект „HoneyPie Therapy“, целящ да създаде място за отдих и апитерапия, с обособено място за инхалации с кошерен въздух, релакс кът, зооградина и балонни къщи. Третото място бе поделено от Теа Даулова, с идеята за магазин за цветя и ръчно направени подаръци и изделия, в комбинация с онлайн магазин „Бутик за цвета Крафтеа“ и Нели Методиева,  с „Оели“ – ръчно изработени подаръци с декорация от полимерна глина и рециклирани материали.

Програма BASE има за цел да създаде благоприятна среда за устойчиво икономическо развитие и да насърчи хора от региона да стартират или доразвият свой собствен бизнес, както и да свързва хората за създаване на общност, която да се грижи за икономическото и социално развитие, както на региона, така и на страната.

В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА  Стъпки за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство
Prev Post В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Стъпки за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство
Премиера на родолюбивия филм „Корени“ в Града на първата пушка
Next Post Премиера на родолюбивия филм „Корени“ в Града на първата пушка
Related Posts

Leave a Comment: