МЛАДИТЕ ТАНЦЬОРИ ОТ ПИРДОП С първа награда от участие във фестивал

  • 0
  • 123 преглеждания

Малките фолклористи от Танцов състав “Средногорска младост” при читалище “Напредък” в гр. Пирдоп, с ръководител Евгения Ралчева, получиха трета награда от участието си в Петия национален конкурс “Път към славата”, организиран от “Арт Център Кърнолски” – София – неправителествена организация, която организира и провежда конкурси и фестивали в областта на детското изкуство.

Фестивалът се състоял от 3 до 5 февруари в Националното музикално училище “Любомир Пипков” в столицата. Това е било първото представително участие на малките пирдопски танцьори и те се изявили пред журито и публиката на много високо ниво, похвали ги тяхната ръководителка г-жа Ралчева. Своите талант и умения в народните танци и песен са показали много детски формации от София и цялата страна, а пирдопчани били сред най-добрите във възрастовата си група. И трябвало да се преборят за призовото място с още седем други танцови състава. За отличното им представяне и получената награда е показателно, че в конкурса са участвали и няколко класа от националното училище по танцово изкуство, за които изучаването на народните танци е задължителен учебен предмет.

Момичетата бяха много въодушевени и ентусиазирани и с играта си заслужиха признанието, което получиха, каза и секретарят на читалище “Напредък” Татяна Крънева. Награждаването станало в Руския културно-информационен център в София с грандиозен спектакъл на лауреатите и било много вълнуващо.

Prev Post Малките фолклористи от Танцов състав “Средногорска младост” при читалище “Напредък” в гр. Пирдоп, с ръководител Евгения Ралчева, получиха трета награда от участието си в Петия национален конкурс “Път към славата”, организиран от “Арт Център Кърнолски” – С
ИНЖ. СОФИЯ ТОРОЛОВА  Пое управлението на Софийска област
Next Post ИНЖ. СОФИЯ ТОРОЛОВА Пое управлението на Софийска област
Related Posts

Leave a Comment: