Къщичка за книги в град Пирдоп

  • 0
  • 143 преглеждания

На 18 юни официално беше открита къщичката за книги, предназначена за любителите на четенето от Пирдоп и гости на града. Инициатори на идеята и организатори на изпълнението й са дамите от Инер Уйл Клуб Пирдоп. Идеята за поставяне на къщичката е неразделна част от Националния проект „Чети, дари!“ Всеки, който обича книгите може да си вземе от къщичката предпочитано четиво, да прочете и след това да върне книгата или пък да я замени с друга. Всеки, който обича да дарява, може да постави книги, за да бъдат прочетени и от други хора. Тази малка къщичка ще подхранва любовта към четенето, ще поддържа пламъка на знанието жив и ще радва всеки ценител на хубавата книга.

Откриването на къщичката се извърши в присъствието на много гости. Кметът Ангел Геров дари на малката библиотека няколко тома с исторически четива, издадени през последните години от Община Пирдоп. Книжки за деца дари Петя Шопова – ученичка от вече 7 А клас на СУ „Саво Савов“. През следващите дни книги за деца и възрастни дариха Иван Иванов и други жители на града.

Любов Станкулова – президент на клуба в момента, сподели, че къщичката е за всички, че хората съвсем свободно могат да ползват книгите. Важно е тя винаги да се поддържа пълна, за да могат повече граждани и ученици да ползват услугите на кокетната библиотека. За присъстващите на събитието дамите от Инер Уйл Клуб Пирдоп бяха изработили оригинални книгоразделители и шоколадова почерпка.

С ПОДКРЕПАТА НА „ЕЛАЦИТЕ МЕД” И ДАРИТЕЛЯ ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ  В село Каменица върнаха камбанния звън на църквата „Св. Петка”
Prev Post С ПОДКРЕПАТА НА „ЕЛАЦИТЕ МЕД” И ДАРИТЕЛЯ ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ В село Каменица върнаха камбанния звън на църквата „Св. Петка”
СТУДЕНТИ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ  Проведоха обучение в компании от региона
Next Post СТУДЕНТИ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ Проведоха обучение в компании от региона
Related Posts

Leave a Comment: