КМЕТЪТ НА КОПРИВЩИЦА БОЙКА ДЮЛГЯРОВА На среща с министъра на регионалното развитие и благоустройство

  • 0
  • 87 преглеждания

На 25 ноември кметът на Община Копривщица Бойка Дюлгярова, придружена от главния инженер и директор на Дирекция „ТСУ“ и „Евроинтеграция“ Османи Родригес и главния архитект на възрожденския град  Гено Георгиев, проведе среща  в София с министъра на регионалното развитие и благоустройство Виолета Комитова. На разговора е присъствала началникът на кабинета на министър Комитова – Цветелина Лазарова

Както пое ангажимент по време на посещението си във възрожденския град на 19 ноември президентът на Република България Румен Радев, при разговора си в Дирекция на музеите в Копривщица с общинското ръководство, предприеха се първите стъпки за решаване на тежкия проблем за града – старата водопроводна и канализационна мрежа, по която често възникват аварии. Ще припомня, че по този повод копривщенци протестираха на 22 септември и 2 октомври. Почти ежедневните пробиви в етернитовите тръби оставят туристическия град часове, дори дни наред без питейна вода.

По информация на Министерството на регионалното развитие и благоустройство на разговора на г-жа Комитова с Бойка Дюлгярова и специалистите от ОбА – Копривщица, са обсъдени възможностите за финансиране на проекта за рехабилитация на „В и К“ мрежата. Кметът г-ж Дюлгярова е информирала министър Комитова за нейното състояние по главните улици в града, разположени от двете страни на р. Тополница, където най-често стават авариите. Общината има проект за техния ремонт, който възлиза на около 6 млн. лв.

Министър Комитова е предложила проектът да бъде разделен на етапи, като е имала предвид ограничените финансова възможности на министерството. И по време на разговора е подчертала, че стремежът е да се подпомага всички общини във „В и К“ сектора.

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ОТ ПИРДОП СТАНИСЛАВ ГОТЕВ  Участва в Немско-Български исторически ден в Хамбург
Prev Post ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ОТ ПИРДОП СТАНИСЛАВ ГОТЕВ Участва в Немско-Български исторически ден в Хамбург
В ЗЛАТИЦА   Първа копка за парк „Дядовата ръкавичка“
Next Post В ЗЛАТИЦА Първа копка за парк „Дядовата ръкавичка“
Related Posts

Leave a Comment: